Τοποθετούνται μωβ κάδοι στον Δήμο Ερυμάνθου

Στο πρόγραμμα των «Μώβ κάδων» εντάχθηκε ο Δήμος Ερυμάνθου, με τον Δήμαρχο, Θόδωρο Μπαρή να υπογράφει τη σχετική σύμβαση με τη διαχειρίστρια εταιρεία, τη RECYCOM.
Στους «Μωβ κάδους», που αποτελούν ευρωπαϊκή πατέντα, οι δημότες μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν ενδύματα & υποδήματα που δεν χρειάζονται.
Αρχικά σε όλο τον Δήμο θα τοποθετηθούν εννέα «Μωβ κάδοι», πλησίον δημοτικών κτηρίων και σχολικών συγκροτημάτων, ενώ γίνεται προσπάθεια ενεργοποίησης της ανακύκλωσης.
Η χρήση τους είναι απλή και ασφαλής.
Στους «Μωβ κάδους» ανακύκλωσης οι δημότες μπορούν:
– Να τοποθετήσουν καθαρά ρούχα, παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα σε μια καθαρή τσάντα, την οποία τοποθετούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κάδου, φροντίζοντας η χειρολαβή να είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω. Αφού τοποθετήσουν την τσάντα με τα ανακυκλώσιμα είδη, σπρώχνουν το χερούλι προς τα πάνω και η τσάντα καταλήγει μέσα στον κάδο.
Όλα τα είδη που εναποτίθενται στους «Μωβ κάδους», συλλέγονται από το εξειδικευμένο προσωπικό της RECYCOM και οδηγούνται στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.
«Ο Δήμος μας συμμετέχει στο πρόγραμμα των «Μωβ κάδων» επιδιώκοντας την μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Αξιοποιούμε τις δυνατότητες για προγράμματα ανακύκλωσης και επανάχρησης απορριμμάτων και αντικειμένων, προκειμένου να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Καλούμε τους συνδημότες μας να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα και τα το χρησιμοποιήσουν προς όφελος του περιβάλλοντος και ευπαθών συνανθρώπων μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα