To Παλιό Αεροδρόμιο οριστικά στον Δήμο Πάρου

To Παλιό Αεροδρόμιο οριστικά στον Δήμο Πάρου

Παραιτείται το Δημόσιο από την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αιγαίου

Έπειτα από γνωμοδότηση της Τριμελούς Επιτροπής ΓΝΣ Σύρου, που θεωρήθηκε από την Πρόεδρο του ΝΣΚ και εγκρίθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, το Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αιγαίου, σχετικά με την κυριότητα της έκτασης του παλιού αεροδρομίου Πάρου.

Η εξέλιξη αυτή κλείνει έτσι τον κύκλο της πολύχρονης δικαστικής διαμάχης για το συγκεκριμένο ζήτημα,  ανοίγοντας πλέον τον δρόμο για την αξιοποίηση του οικοπέδου.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένας αγώνας ετών κλείνει επιτέλους προς όφελος του νησιού και των δημοτώνΤο οικόπεδο του παλιού αεροδρομίου περνάει οριστικά την ιδιοκτησία του δήμου, δικαιώνοντας όσους παλέψαμε γι’ αυτό. Επιθυμία μας ήταν και παραμένει η αξιοποίηση της έκτασης αυτής, με τρόπο που θα επιλύσει δύο μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας. Πρώτον, με τη δημιουργία, για πρώτη φορά, ενός σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου νοσοκομείου, που θα δώσει τέλος στις συνεχείς μετακινήσεις των κατοίκων του νησιού σε Αθήνα, Σύρο και Νάξο ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Δεύτερον, με την κατασκευή κατοικιών για την στέγαση προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών (εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό). Η δυσκολία εύρεσης κατοικίας το  προηγούμενο διάστημα, οδηγούσε στη διαιώνιση της υποστελέχωσης κρίσιμων υπηρεσιών, με αρνητικές συνέπειες στη καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των Παριανών. Η εξεύρεση ποιοτικής στέγασης θα αποτελέσει πλέον ένα τεράστιο κίνητρο για την προσέλκυση εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων μας».

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα