Αρχίζει αύριο στα Ιωάννινα το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Στα Ιωάννινα πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και με κεντρικό εισηγητή τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο συνέδριο θα εκπροσωπήσουν την Κυβέρνηση η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης και Γενικοί Γραμματείς, ενώ εκπροσώπηση θα έχουν η Βουλή, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Το ετήσιο συνέδριο της ΕΝΠΕ έχει ως θέμα: “Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Οι Περιφέρειες στη Νέα Εποχή”. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στη Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και τον σύγχρονο ρόλο των Περιφερειών, ενώ η δεύτερη είναι αφιερωμένη στα σημαντικότερα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στο νέο ΕΣΠΑ, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο “Du Lac” των Ιωαννίνων.

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, εκτός του κεντρικού εισηγητή Απόστολου Τζιτζικώστα, ομιλίες θα πραγματοποιήσουν οι κ.κ. Νίκη Κεραμέως και Θοδωρής Λιβάνιος. 

Στην πρώτη θεματική ενότητα, την Τετάρτη, “Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Περιφερειακή ∆ιακυβέρνηση στην πράξη” συμμετέχουν οι κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Μέλος ∆Σ ΕΝΠΕ – Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου), Μιχάλης Σταυριανουδάκης (Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης), ∆ημήτρης Κιρμικίρογλου (Γ.Γ. ∆ημοσίας ∆ιοίκησης) και Ιωάννης Γούπιος (∆ιευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Περιβάλλοντος ΕΕΤΑΑ).

Στη δεύτερη θεματική ενότητα, την Πέμπτη, “Νέο ΕΣΠΑ, ΕΠΑ & Ταμείο Ανάκαμψης – Ο ρόλος των Περιφερειών” συμμετέχουν οι κ.κ. Νεκτάριος Φαρμάκης (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Μέλος ∆Σ ΕΝΠΕ – Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας), Νίκος Παπαθανάσης (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών), ∆ημήτρης Σκάλκος (Γ.Γ. ∆ημοσίων Επενδύσεων & Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης) και Πλάτων Μαρλαφέκας (Πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ).Πριν την έναρξη της δεύτερης θεματικής ενότητας την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η έγκριση της έκθεσης οικονομικής διαχείρισης (απολογισμού) έτους 2022 της ΕΝΠΕ, με εισηγητή τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ Νικόλαο Παπαγεωργίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συνεδρίου και διαδικτυακά:

YouTube Link:

Ημέρα 1 https://youtube.com/live/-EpqF92B5Yw?feature=share

Ημέρα 2 https://youtube.com/live/OOS5VK1OxzE?feature=share

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας επισυνάπτεται.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα