Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τον Δήμαρχο Ν.Υόρκης Bill de Blasio «Θέλουμε δίπλα μας τους ομογενείς για τη δημιουργία μίας Νέας Ελλάδας»

USA 3USA 2

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη, παρακολούθησε την παρέλαση των Ελλήνων ομογενών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε, στην 5η λεωφόρο στο Μανχάταν.

Νωρίτερα παρακολούθησε την δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν, ενώ παρευρέθηκε και στην τελετή  έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Νέας Υόρκης, που διοργάνωσε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Bill de Blasio, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Ελλάδας.

Στο περιθώριο της εορταστικής παρέλασης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Bill de Blasio, ανταλλάσοντας απόψεις για θέματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα συζήτησε εκτενώς με τον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή  John Sarbanes για το προσφυγικό ζήτημα και τις συνέπειες της κρίσης στη χώρα μας και ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες.

Σε δηλώσεις του στα Ελληνοαμερικανικά Mέσα Eνημέρωσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Είμαι εθνικά περήφανος και ιδιαίτερα συγκινημένος που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την καθιερωμένη, πλέον, παρέλαση των Ελλήνων

ομογενών εδώ στη Νέα Υόρκη.

Έξω από τα σύνορα της χώρας η ελληνική καρδιά χτυπά πιο δυνατά. Οι ομογενείς κρατούν άσβεστη τη φλόγα της αγάπης τους για την πατρίδα την οποία τιμούν, σε κάθε ευκαιρία.

Η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, δοκιμάζεται σκληρά. Όμως η χώρα μας έχει μάθει στα δύσκολα και πάντα έβγαινε νικήτρια. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά. Σε αυτή την πορεία της εθνικής αναγέννησης και αναδημιουργίας χρειαζόμαστε τους ομογενείς. Τους θέλουμε δίπλα μας προκειμένου να ευοδωθούν οι προσπάθειες όλων των Ελλήνων για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας».

USA1USA 4

Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Αν.υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Βίτσας,  ο Προέδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γερουσιαστής Γιάννης Σαρμπάνης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ν.Υόρκης Π.Γαλάτουλας και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα