Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνει τις δυνάμεις της με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για τη διάδοση των ολυμπιακών αξιών στα σχολεία

olympionikes 1

Η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες με στόχο τη διάδοση των ολυμπιακών αξιών στους νέους, επισφραγίστηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη με το Προεδρείο του Συλλόγου Ολυμπιονικών η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης.

 

Το Σύλλογο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Βούλα Κοζόμπολη, η Αντιπρόεδρος Εύη Μωραιτίδου, η ΄Β Αντιπρόεδρος Βιργινία Κραβαριώτη και η Γενική Γραμματέας Βούλα Ζυγούρη.

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο προγραμματισμός κοινών δράσεων, με επίκεντρο τα σχολικά συγκροτήματα, με στόχο τη μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών Ιδεωδών και των διαχρονικών αξιών του Ευ Αγωνίζεσθαι στους μαθητές.

 

Ειδικότερα συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, η διεξαγωγή ημερίδας σχετικά με τις αξίες του Ολυμπισμού και τα οφέλη του αθλητισμού ενώ θα πραγματοποιηθούν και κοινές επισκέψεις, ενημερωτικού χαρακτήρα, σε δημοτικά σχολεία.

 

 

 

 

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

 

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνει τις δυνάμεις της με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών με στόχο την αναβάθμιση της αθλητικής και ολυμπιακής παιδείας στα σχολεία. Η ΚΕΔΕ θα στηρίξει και θα «αγκαλιάσει» τα προγράμματα του Συλλόγου τα οποία απευθύνονται στην ελληνική μαθητική κοινότητα, προκειμένου να συμβάλλουμε στη διάδοση του Ευ Αγωνίζεσθαι αλλά και στην ισχυροποίηση της πνευματικής και εκπαιδευτικής διάστασης των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχω τη βαθιά πεποίθηση πως οι αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό παιδαγωγικό ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες και να αναδείξουν την ανθρωπιστική αξία του αθλητισμού».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα