Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τον Πρωθυπουργό με αίτημα να δοθεί πεντάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με χρηματοδότηση από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Γ. Πατούλης: «Σας ζητώ να στηρίξετε με την πολιτική της Κυβέρνησης σας τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Φτώχειας. Δεν πρέπει να χαθούν όλες αυτές οι πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχονται στους συμπολίτες μας»

 

Την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των 256 Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν στους Δήμους και εξυπηρετούν 118.000 ωφελούμενους ζητά με επιστολή που του απέστειλε, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως το «πολύτιμο έργο που προσφέρεται στους αδύναμους συμπολίτες μας κινδυνεύει να ακυρωθεί, αφού σύμφωνα με έγγραφο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου, καταληκτική ημερομηνία χρηματοδότησης των Δομών Φτώχειας από το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. είναι η  31η Οκτωβρίου 2016».

Όπως είναι γνωστό, μετά την ημερομηνία αυτή η λειτουργία των Δομών Φτώχειας, εντάσσεται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι Δομές αυτές είναι Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Γραφεία Διαμεσολάβησης, Τράπεζες Χρόνου, Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήρια κ.α. οι οποίες προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε 118.000 και πλέον άνεργους, αστέγους, άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται πως «με δεδομένο ότι καθυστερούν οι διαδικασίες έναρξης των προγραμμάτων που θα χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία των Δομών Φτώχειας, είναι ορατός ο κίνδυνος να σταματήσει για απροσδιόριστο διάστημα η λειτουργία τους, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για το προσωπικό που απασχολείται σε αυτές, που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι επιστήμονες».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις ανωτέρω δομές εργάζονται 1.112 νέοι επιστήμονες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει και να δώσει εντολή στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, μέχρι να ολοκληρωθεί η ένταξη των Δομών Φτώχειας στο νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου:

  • να δοθεί πεντάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με χρηματοδότηση από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να μην αφεθούν εκτεθειμένοι οι 118.000 συμπολίτες μας.
  • Να επισπευθούν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας των δομών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, δεδομένου ότι τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δεν έχουν ξεκινήσει να εντάσσουν τις νέες δομές.

 

Καταλήγοντας ο κ. Πατούλης επισημαίνει χαρακτηριστικά:

 

«Σας ζητώ να στηρίξετε με την πολιτική της Κυβέρνησης σας τη λειτουργία των Δομών Φτώχειας ώστε να αποδείξουμε ότι μέσα από τη συνεργασία της Κεντρικής Εξουσίας με την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται πραγματικά από την κρίση των τελευταίων ετών».

 

Επισυνάπτεται η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ στον Πρωθυπουργό

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα