Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

photo-pat-28-10

Γ.Πατούλης: «Το παλλαϊκό “OΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για όλους μας. Με το ίδιο ΟΧΙ πρέπει να απαντήσουμε κι εμείς , ως σύγχρονοι Έλληνες, σε κάθε ατιμωτική πράξη ή πρόκληση, από όπου κι αν εκπορεύεται»

 

Στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου τιμούμε το διαχρονικό αγώνα του Ελληνισμού για Ελευθερία , Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη. Είναι μια γιορτή τιμής και μνήμης που αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο μια από τις σημαντικότερες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας του Έθνους μας.

Για μια ακόμη φορά, ένα σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας γράφτηκε με ένα ΟΧΙ.

Γιατί όλα τα μεγάλα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας αρχίζουν και τελειώνουν με ένα μεγάλο ΟΧΙ. Ήταν το πιο εύγλωττο, το πιο λακωνικό, αλλά συνάμα και το πιο πειστικό παγκόσμιο κήρυγμα  υπέρ της Ελευθερίας στην ιστορία των Εθνών.

Το 1940 η Ελλάδα είπε ΟΧΙ στην καταπάτηση των ιερών αρχών της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Αξιοπρέπειας.

Είπε ΟΧΙ σε όσους αμφισβήτησαν το δικαίωμα του κάθε λαού στην ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση.

Με το ίδιο ΟΧΙ πρέπει να απαντήσουμε κι εμείς , ως σύγχρονοι Έλληνες, σε κάθε ατιμωτική πράξη ή πρόκληση, από όπου κι αν εκπορεύεται.

Εντός ή εκτός Ελλάδος.

Από αυτούς που βαφτίζουν την υποταγή και την προδοσία ρεαλισμό.

Το παλλαϊκό “OΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για όλους μας. Όποτε είμαστε ενωμένοι , βγήκαμε νικητές .

Βλέποντας όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ευρώπη αλλά και στην ευρύτερη γειτονιά μας και παράλληλα βιώνοντας καθημερινά την πολυεπίπεδη κρίση στη χώρα μας , οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι πρέπει επιτέλους να αφήσουμε πίσω τις ανούσιες συγκρούσεις .

Με συνεργασίες και συναινέσεις να προχωρήσουμε μπροστά.

Σε αυτή την προσπάθεια για την εθνική αναγέννηση και ανασυγκρότηση του τόπου μας, δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Δεν περισσεύει κανείς. Και δεν χωρούν μικροπολιτικές και μικροκομματικές λογικές και σκοπιμότητες. Δεν χωρά ο φθηνός λαϊκισμός .Αρκετά ακριβά πληρώσαμε μέχρι σήμερα αυτή τη λογική.

Ο αγώνας λοιπόν για ελευθερία και για τη στήριξη του δημοκρατικού φρονήματος των πολιτών ,αποκτά τις μέρες μας κρίσιμη ιστορική σημασία.

Η συνείδηση της ατομικής ελευθερίας κι αξιοπρέπειας είναι οι ισχυρές βάσεις που θα στηριχθεί η νέα εθνική προσπάθεια, ώστε να υπάρξει ξανά προοπτική στην Πατρίδα μας.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα