ΑνΥΠΕΣ Στ. Πέτσας: Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας στο Μαλεβίζι και στη Σητεία – 800 χιλ. ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση ζημιών από την θεομηνία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, υπέγραψε σήμερα την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Μαλεβιζίου του Ν. Ηρακλείου και του Δήμου Σητείας του Ν. Λασιθίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ, με συνολικό ποσό ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (800.000 €) ως ακολούθως:

  • 400.000 ευρώ για τον Δήμο Μαλεβιζίου του Ν. Ηρακλείου.
  • 400.000 ευρώ για τον Δήμο Σητείας του Ν. Λασιθίου.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας στο Μαλεβίζι και στη Σητεία.

Όπως δεσμευθήκαμε την Κυριακή κατά την επιτόπια σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις περιοχές αυτές, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση για την χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δήμου Σητείας, με400.000 ευρώ για κάθε Δήμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες τους για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία του Σαββάτου.

Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκησητα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της κρατικής αγωγής, μέχρι να επουλωθούν όλες οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία».

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα