Παρέμβαση Δημάρχου Λοκρών με την ευκαιρία υπογραφής συμφώνου στις Βρυξέλλες

Παρέμβαση Δημάρχου Λοκρών με την ευκαιρία υπογραφής συμφώνου στις Βρυξέλλες

Ο Δήμαρχος  Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Ένωσης στις Βρυξέλλες και στην υπογραφή από Έλληνες δημάρχους της δήλωσης «Συμμαχία για τη Συνοχή»,  σε ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών,Karl Heinz Lambertz.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην τελετή ο κ. Λιόλιος υποστήριξε ότι η πολιτική συνοχής μπορεί και πρέπει να αποτελεί την κύρια επενδυτική πολιτική της ΕΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η πολιτική συνοχής θα αποφέρει σαφή πρόσθετα οφέλη με τη μορφή της δημιουργίας θέσεων εργασίας, βιώσιμης ανάπτυξης και σύγχρονων υποδομών, της άρσης των δομικών φραγμών, της ενίσχυσης του ανθρώπινου κεφαλαίου κι εν τέλει της βελτίωσης της ποιότητας διαβίωσης των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο  κ. Λιόλιος στην παρέμβασή του ζήτησε την άρση της αδικίας που υφίσταται σε βάρος των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας που λόγω γραφειοκρατικών , νομικών και άλλων δυσλειτουργιών συνεχίζουν να μην έχουν ίση αντιμετώπιση στην χρηματοδότηση των έργων που είναι απαραίτητα για την τελική επίτευξη του στόχου της  οικονομικής και κοινωνικής  συνοχής.

 

Πηγή Δήμος Λοκρών Website