Δεκαεπτά φωτογράφοι εστιάζουν στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και το Δέλτα του Αξιού

Την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου τιμά ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα (Κ.Π.Ο.Δ.Δ.) σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, με την έκθεση φωτογραφίας «ΚΑΛΟΧΩΡΙ in focus» των μελών της φωτογραφικής Λέσχης “Out Of Focus”.

Οι φωτογράφοι της ομάδας πραγματοποίησαν πολλαπλές εξορμήσεις στον υγρότοπο του Καλοχωρίου, την ομώνυμη λιμνοθάλασσα και το παράκτιο τμήμα, για να αποτυπώσουν θέματα από την άγρια ζωή αλλά και –αναπόφευκτα- από την δραστηριότητα των ανθρώπων στην περιοχή του Καλοχωρίου, αλλά και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της έκθεσης είναι να σταθούν οι κάτοικοι της περιοχής σε ό,τι ενδεχομένως προσπερνούν στην καθημερινότητά τους, ως συνηθισμένες εικόνες, καθώς αυτές, περνώντας μέσα από το φακό των φωτογράφων, αποκτούν μια διαφορετική διάσταση και μοιάζουν διαφορετικές, χωρίς να είναι.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι Γιώτα Βαρσάμη, Δήμος Βουδουραγκάκης, Δημήτρης Δεσποινούδης, Πάρης Καμπάκης, Φώτης Καρακάσης, Θάνος Κοκκίνης, Αργυρώ Κούκου, Κατερίνα Λεβενιώτη, Δημήτρης Παγιάντζας, Καίτη Παπαναούμε, Τάσος Παπάς, Χρύσα Προύσαλη, Ελένη Σουλτανίδου, Σοφία Σταύρου, Γιώργος Στοΐδης και Τάσος Τριανταφύλλου.

«Ο Δήμος Δέλτα είναι το φυσικό αστικό πάρκο της Θεσσαλονίκης. Εδώ μπορεί κάποιος κάτοικος του λεγόμενου ‘‘πολεοδομικού συγκροτήματος’’ να έρθει σε άμεση επαφή με τη φύση, λίγα χιλιόμετρα μόλις μακριά από το ιστορικό κέντρο. Μπορεί να δει εικόνες όπως αυτές που αποτύπωσε η εξαιρετική ματιά των φωτογράφων της φωτογραφικής Λέσχης “Out Of Focus”. Καλώ τους κατοίκους του Δήμου μας αλλά και όσους δεν κατάφεραν να δουν την έκθεση στη Θεσσαλονίκη, να κάνουν μια βόλτα στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και θαυμάσουν από κοντά τη φωτογραφική έκθεση» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Φωτογραφική Λέσχη “Out Of Focus” (Μητρ. Γενναδίου 24, Θεσσαλονίκη)

Εγκαίνια Έκθεσης: 2/2/2018, ώρα 19:00

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 09:00- 16:00 και 18:00 – 20:00 & Σάββατο – Κυριακή 11.00-14.00

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο, 28ης Οκτωβρίου 25, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

 

Πηγή: Δήμος Δέλτα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα