Υπογράφτηκε η σύμβαση έργου κατασκευής αναψυκτηρίου στο Ψυχικό του Δήμου Κιλελέρ

Υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση του έργου που αφορά στην κατασκευή ισογείου κτιρίου για χρήση αναψυκτηρίου που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Ψυχικού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 162.000 Ευρώ (με το ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Σ.Α.Τ.Α).

Η κατασκευή του έργου, που θα ξεκινήσει εντός του επόμενου μήνα και θα ολοκληρωθεί σε 15 μήνες περίπου, θα πραγματοποιηθεί σε οικόπεδο επιφάνειας τριών (3) στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού, δίπλα στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο, και είναι περιφραγμένο με διαμορφωμένες εισόδους πρόσβασης.

Το εμβαδόν του νέου κτιρίου είναι 50 μ3. Σε τρεις όψεις του κτιρίου θα κατασκευαστεί ξύλινο στέγαστρο το οποίο θα στεγάσει τον εξωτερικό χώρο του αναψυκτήριου όπου προβλέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου θα διαμορφωθούν θέσεις στάθμευσης προς χρήση από τους πελάτες του αναψυκτήριου.

Το σύνολο της κατασκευής εντάσσεται ήρεμα στην αρχιτεκτονική της περιοχής και σέβεται τα χαρακτηριστικά του τοπίου. Με τη συγκεκριμένη πρόταση αναβαθμίζεται η αισθητική του χώρου ενώ η ποιότητα κατασκευής του κτηρίου είναι ανάλογη σε λειτουργικότητα με τις συνηθισμένες σύγχρονες κατασκευές.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε: «Με την κατασκευή του κτηρίου που θα χρησιμοποιηθεί ως αναψυκτήριο (καφενείο) ικανοποιούμε το δίκαιο έτοιμα των κατοίκων του Ψυχικού. Ακόμα και στις πιο μικρές κοινότητες του Δήμου μας οι κάτοικοι, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, πρέπει να έχουν ένα χώρο συνάντησης, και αναψυχής. Το σύγχρονο και λειτουργικό αναψυκτήριο θα παραδοθεί τις προβλεπόμενες ημερομηνίες και θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης χώρου συνάθροισης των κατοίκων της κοινότητας».

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Νταφόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Ρεντζιάς Κώστας Φιλιππούλης και Αλέκος Χονδρονάσιος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης καθώς και η συντάκτρια της μελέτης, πολιτικός μηχανικός του Δήμου, Ζέτα Κράχτη.

Πηγή: Δήμος Κιλελέρ

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα