Τιμητικό βραβείο για το σύνολο του έργου του απένειμαν στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη οι Σύλλογοι Ελλήνων ομογενών στη Ν.Υόρκη

foto 1 12.4foto 2 12.4«Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά, τις προσπάθειες μας για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας»

 

Τιμητική διάκριση για το σύνολο του έργου του απένειμαν στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και ο Σύλλογος Κρητών Αμερικής «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Ο κ. Πατούλης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη παραβρέθηκε, ως επίτιμος καλεσμένος, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ομογενείς στην Αστόρια και βραβεύτηκε για τη δραστηριότητα του στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για το έργο όπως και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και πρόσφατα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Οι Πρόεδροι των Ομογενειακών Συλλόγων συνεχάρησαν τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και εξήραν την ουσιαστική, όπως σημείωσαν, στήριξη του σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από την κρίση. Μάλιστα αναφέρθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών υπέρ των προσφύγων-μεταναστών, κάνοντας λόγο για «πολύτιμες υπηρεσίες» με ανθρωπιστική διάσταση.

 

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης, παραλαμβάνοντας το βραβείο, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις διαχρονικά ισχυρές σχέσεις της χώρας μας με τους ομογενείς και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστώ όλους τους συμπατριώτες μου για αυτή την τιμητική διάκριση. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά, τις προσπάθειες μας για την ανακούφιση όλων των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την κρίση και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Είναι ακόμα πιο συγκινητικό το γεγονός ότι η βράβευση αυτή γίνεται από Έλληνες που μπορεί να μην ζουν στη χώρα μας αλλά η ψυχή και το μυαλό τους είναι στραμμένα πάντα στην Ελλάδα. Έξω από τα σύνορα η ελληνική καρδιά χτυπά πιο δυνατά. Γνωρίζουμε ότι οι ομογενείς είναι πάντα στο πλευρό μας και τους καλούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια προς την αναγέννηση. Μαζί θα καταφέρουμε να δώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει».

Το βραβείο απένειμε στον κ. Πατούλη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Π. Γαλάτουλας ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Στρατηγός και τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Φράγκος Φραγκούλης, ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ο Υποναύαρχος και τ. Διοικητής του Ελληνικού Ναυτικού Σ. Μιχαηλίδης, και πολλοί επίσημοι της ομογενειακής κοινότητας.

 

foto 3 12.4

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα