Σύσκεψη Δημάρχων της Π.Ε. Χανίων για το ενεργειακό κόστος στους Δήμους και τη λειτουργία της ΥΔΟΜ με τη συμμετοχή ΔΕΠΑΝ

Διευρυμένη σύσκεψη των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς και των Προέδρων των Δ.Ε.Υ.Α., παρουσία Αντιδημάρχων, Γενικών Γραμματέων και υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων, το μεσημέρι της Δευτέρας, 28/02/2022, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Χανίων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, οι Δήμαρχοι, Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, Κανδάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης, Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης και Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης. Παράλληλα, το «παρών» έδωσαν και οι Πρόεδροι, της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη και της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., Ευτύχης Μαυρογένης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, καθώς και Αντιδήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς, ειδικοί συνεργάτες και υπηρεσιακοί των Δήμων του Νομού.

Πρώτο θέμα της σύσκεψης, ήταν το ενεργειακό κόστος που βαραίνει τους Δήμους, με τις νέες τιμολογήσεις στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι Δήμαρχοι έκαναν λόγο για δυσβάσταχτες χρεώσεις, ως προς τις ρήτρες αναπροσαρμογής, με ιδιαίτερη μνεία να γίνεται στον τρόπο τιμολόγησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Ως προς αυτό, αποφασίστηκε η σύνταξη υπομνήματος που θα αναλύει τις παραπάνω δυσκολίες, παραθέτοντας μια σειρά προτάσεων και ζητώντας άμεσες λύσεις. Το υπόμνημα θα αποσταλεί προς τα συναρμόδια Υπουργεία και θα κοινοποιηθεί στο προσεχές συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Στη συνέχεια, διεξοδικά συζητήθηκε το ζήτημα της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου Χανίων, η οποία εξυπηρετεί όμως το σύνολο των Δήμων της Π.Ε. Χανίων. Κοινή απόφαση των Δημάρχων του Νομού, που κατέληξε μάλιστα σε συμφωνία ως προς τον τρόπο υλοποίησης, ήταν η σύναψη Διαδημοτικής-Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Δήμων, ώστε η Υπηρεσία να ενισχυθεί προσωπικό για την τεχνική και διοικητική υποστήριξη, μέσω του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ).

Μάλιστα, για να γίνει ουσιαστικότερη συζήτηση, παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΑΝ, Βασίλης Κουτσιώρης και ο Νότης Νικολαΐδης, στέλεχος προγραμματισμού του Δικτύου, που απάντησαν σε σχετικά ερωτήματα και ανέλυσαν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην υλοποίησης.

Εκφράστηκε, μάλιστα, από το σύνολο των Δημάρχων της Π.Ε. Χανίων, η διάθεση να παραμείνουν σταθερά προσηλωμένοι στην κοινή γραμμή, για την επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν συνολικά.

Πηγή: Δήμος Χανίων

Δείτε σχετικά:

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα