Στο ιδρυτικό Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών πόλεων στο Ζάππειο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης

photo-zappeio-2photo-zappeio-3Γ.Πατούλης: «Η τοπική ανάπτυξη και βελτίωση των επιχειρηματικών δράσεων μπορεί να συμβάλει και στη εθνική ανάπτυξη και στην ανάκαμψη της οικονομίας»

 Την ανάγκη  ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της συνεργασίας των θεσμών της αυτοδιοίκησης της χώρας μας με αντίστοιχους θεσμούς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης σε δηλώσεις του κατά την έναρξη του πρώτου , ιδρυτικού Συνεδρίου Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων (Hellenic – Chinese Cities Forum) που διοργανώθηκε στο Ζάππειο.

Το συνέδριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, του Κινεζικού Συνδέσμου Φιλίας για τις Ξένες Χώρες, την αρωγή του Κινέζου Πρέσβη στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Παρέστησαν εκπρόσωποι 4 Κινεζικών επαρχιών και 14 πόλεων μελών του Κινεζικού Συνδέσμου Φιλίας για τις Ξένες Χώρες, της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων και περισσότερων από 80 Ελληνικών Δήμων, καθώς και βασικοί εκπρόσωποι οικονομικών και εκπαιδευτικών φορέων.

Στις δηλώσει του ο κ. Πατούλης τόνισε πως με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» αλλά και του Προέδρου της ΚΕΔΕ, εργάζεται για την υλοποίηση δράσεων που συμβάλλουν στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και στη διάχυση τους στις τοπικές κοινωνίες και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού της Ελλάδος με τους αντίστοιχους θεσμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αποτελεί ένα όραμα το οποίο στην πλήρη ανάπτυξή τους θα συμβάλει στην ισχυροποίηση των δεσμών των δύο χωρών και στην ανάκαμψη των οικονομικών και αναπτυξιακών δεικτών της χώρας μας.

Ως Πρόεδρος του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών και σε θέματα ιατρικού τουρισμού και υγείας. Αν ενωθούν οι δυνάμεις των δύο «σχολών» της Δύσης και της Ανατολής στο τομέα αυτό, το αποτέλεσμα που θα προκύψει μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Θα ήθελα να συγχαρώ τους συνδιοργανωτές για την υλοποίηση του φόρουμ μέσω του οποίου ένα όραμα παίρνει σάρκα και οστά.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ τον αγαπητό συνάδελφο, φίλο και συνεργάτη δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη, ο οποίος ως Πρόεδρος της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» έχει αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της πολιτιστικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας.

Η παρουσία όλων μας εδώ σήμερα δίνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εθνική προσπάθεια δημιουργίας των προϋποθέσεων και των συνθηκών για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση. Μια κρίση η οποία ουσιαστικά έχει οδηγήσει σε παρακμή.

Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα σταθώ αρωγός κάθε πρωτοβουλίας που θα υπάρξει από τους συναδέλφους δημάρχους προκειμένου να μεταβούμε από τη θεωρία στη πράξη, από τα λόγια στο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η τοπική ανάπτυξη και βελτίωση των επιχειρηματικών δράσεων μπορεί να συμβάλει και στη εθνική ανάπτυξη και στην ανάκαμψη της οικονομίας».

Στο συνέδριο, εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη παραβρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλής, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, κύριος Fu Chenguin, o Πρόεδρος του Σ.Ε.Β., κύριος Θεόδωρος Φέσσας, ο Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Τ.Ε., κύριος Γεώργιος Βερνίκος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κύριος Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κύριος Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος της HELXPO, κύριος Αναστάσιος Τζίκας, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια», κύριος Θεόδωρος Βώκος.

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα