Στις αρχές Απριλίου εγκαινιάζεται το skate park στον Άγιο Νικόλαο

Ένα σύγχρονo υπαίθριo Skate Park, κατασκευάστηκε στον Δήμο Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμμούδας , το οποίο από τις αρχές Απριλίου 2023, θα παραδοθεί για την άθληση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν εξ αρχής η δημιουργία ενός υποδειγματικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής, αναφορικά με την ασφάλεια χρήσης αλλά και με τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες των χρηστών.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Έργων και Μελετών κ. Γιάννη Μαρίνο, την Δ/ντρια της Δ/νσης Μελετών και Προγραμματισμού κ. Μαρία Πρατσινάκη, την Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Έργων κ. Μαρία Ταβλά και τον Μηχανικό των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Κλώντζα, επισκέφθηκε (20/3) το πάρκο, ενώ σε δήλωσή του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δημιουργεί ένα σύγχρονο υπαίθριο Skate Park, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας έναν κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Στη συνέχεια, επεσήμανε, ότι : « Το Skate Park διαθέτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, έτσι ώστε όλοι όσοι αναζητούσαν έναν χώρο για να εξασκήσουν το άθλημά τους όπως είναι το Skateboard, αλλά και άλλα παρεμφερή χόμπι ιδιαίτερα δημοφιλή στην πόλη μας, να έχουν το δικό τους οργανωμένο σημείο. Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι ότι με τη δημιουργία του Skate Park, οι νέοι θα μπορούν να αθλούνται χωρίς να επιβαρύνουν άλλες περιοχές της πόλης, που μέχρι σήμερα υφίστανται όχληση και φθορές. Άλλωστε, επιθυμία μας είναι να είμαστε κοντά στους νέους και να υλοποιούμε παρεμβάσεις γι αυτούς, δημιουργώντας παράλληλα υποδομές για άθληση.
Υπάρχουν ακόμα κάποια λειτουργικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν, ενώ στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία του”.
Επίσης όπως έκανε γνωστό, με αυτό το έργο ολοκληρώνεται η πρώτη μεγάλη παρέμβαση του Δήμου στις αθλητικές υποδομές συνολικά που περιλαμβάνει την ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στον ΕΟΤ, το τρίτο γήπεδο τένις στην περιοχή του Κολυμβητηρίου, την αλλαγή των μηχανημάτων στην πισίνα και την αντλία θερμότητας που τοποθετήθηκε, καθώς και τον χώρο του skate park και του γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.
Ο δεύτερος κύκλος έργων και παρεμβάσεων – σύμφωνα με τον ίδιο – αφορά στην δημοπράτηση των γηπέδων Κριτσάς και Ελούντας στην τοποθέτηση ταρτάν στο γήπεδο καθώς επίσης στην εκκίνηση ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου Τ10 μαζί με την συμπλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στον Ξηρόκαμπο, που ουσιαστικά έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών παρότι σχολικό γυμναστήριο .
H κ. Μαρία Πρατσινάκη Διευθύντρια της Δ/νσης Μελετών και Προγραμματισμού,
έκανε γνωστό ότι η ιδέα για τη δημιουργία του skate park έγινε λαμβάνοντας υπ όψιν αρκετές σημαντικές παραμέτρους. Αρχικά μία από αυτές ήταν οι συνομιλίες που είχε με νέους της πόλης που αναζητούσαν ένα χώρο για την εξάσκηση του αθλήματος , ενώ σε δεύτερο χρόνο αξιολογήθηκε η μεγάλη ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος, αλλά και άλλων αθλημάτων και εκδηλώσεων που μπορούν να πραγματοποιούνται στον χώρο αυτό.
Ο χώρος που δημιουργήθηκε – δήλωσε – είναι ιδιαίτερα ευέλικτος, χωρίς να περιορίζεται η χρήση του από δημότες οποιασδήποτε ηλικίας. Υπάρχουν είσοδοι και έξοδοι περιμετρικά του πάρκου, ράμπες, τοιχία συγκεκριμένου ύψους που βοηθούν στα παιχνίδια, κατάλληλος φωτισμός , πέργκολες για την σκίαση τους καλοκαιρινούς μήνες, χώροι πρασίνου που θα ενισχυθούν επιπλέον, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά που δένουν αρμονικά με το περιβάλλον.
Ένα επίσης στοιχείο που καθιστά τον χώρο ιδανικό – όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Έργων και Μελετών κ. Γιάννης Μαρίνος, είναι η γειτνίαση του skate park με το γήπεδο μπάσκετ καθώς και η κατασκευή της γέφυρας του Ξηροποτάμου που ενώνει την πόλη και καθιστά την περιοχή της Αμμούδας ιδιαίτερα ελκυστική και επισκέψιμη, με την αποπεράτωση μάλιστα του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ10 στον Άγιο Νικόλαο.
Να σημειώσουμε ότι τα εγκαίνια του πάρκου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Απριλίου στις 7 μ.μ

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα