Στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς η πρόταση της ΚΕΔΕ για καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής συμμετείχε ο εκ μέρους του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε την Επιτροπή για την πρόταση καθιέρωσης Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας Γιάννη Κορίνθιο και τον πρόεδρο της Φιλελληνικής Εταιρίας Ιταλίας, Marco Galdi, δήμαρχο της Cava de’ Tirreni και υιοθετήθηκε από την ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους τον Δεκέμβριο του 2014, στη Ρώμη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη. Σήμερα, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, το θέμα οδεύει προς ολοκλήρωση με την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ παρεμβαίνοντας στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην παιδεία ομογενών, εξέφρασε την ανάγκη για ενίσχυσή της.

kafantaris

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα