Στάθης Καννής: Η ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος δείχνει και το πολιτισμικό επίπεδο της κοινωνίας

«Η ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος δείχνει και το πολιτισμικό επίπεδο της κοινωνίας». Αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους εθελοντές που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με πρωτοβουλία του αρμόδιου γραφείου του Δήμου Πύργου.
Ο κ. Καννής αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της εθελούσιας προσφοράς για την πρόοδο και την εξέλιξη του Δήμου καθώς επίσης και στην δυνατότητα που δίνεται σε όλους τους πολίτες να προσφέρουν για το κοινό καλό.
«Όλα δεν μπορούμε να τα περιμένουμε από τις αρχές, είτε λέγεται Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε Κυβέρνηση, είτε οποιαδήποτε άλλη αρχή. Έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία να προσφέρουμε λίγο από το χρόνο μας για το κοινό καλό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πύργου.
Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Βασίλης Λιακόπουλος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Δήμου για την οργάνωση του αρμόδιου γραφείου καθώς επίσης και στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.
 «Η επιτυχία η δική μας θα είναι σε κάθε Δημοτική Κοινότητα να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι ώστε να φροντίζουν για την καθαριότητα και την ευταξία της περιοχής τους. Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε συνάντηση με τους 48 προέδρους των Δ.Κ. που στόχο θα έχει να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες σε κάθε χωριό», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ Σταύρος Τσιπολίτης εκ των συντονιστών του Γραφείου Εθελοντισμού.
Απόρροια της συνάντησης αυτής ήταν η απόφαση για την κατάρτιση του μητρώου εθελοντών καθώς και η οργάνωση του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου.
Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και με άλλες συλλογικές ομάδες προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου ώστε να υπάρξει και το ανάλογο αποτέλεσμα στις δράσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν σε όλους τους τομείς της κοινωνίας καθώς επίσης και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τους προαναφερόμενους οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Φάμελος και Γεώργιος Κάρδαρης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ κ. Έλενα Μπαγιώργου και η Πρόεδρος της Τ.Κ. κ Αθηνά Κρεστενίτη.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα