Συναντήσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στην Άγκυρα με τον δήμαρχο Altindag κ. Veysel Tiryaki, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Omer Doganay και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας κ. Bayazit Ilhan

agyra1agyra2

 

agyra3agyra4

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε χθες Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, με τον κ. Veysel Tiryaki, Δήμαρχο Altindag, του Μητροπολιτικού Δήμου Άγκυρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο τρόπος που λειτουργούν θεσμικά οι δήμοι στην Τουρκία και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης που ακολουθούν, μέσω συγκεκριμένων πολιτικών.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κ. Tiryaki πως, σημαντικά έργα υποδομής, όπως σχολεία και κέντρα υγείας, υλοποιούνται από τους δήμους απευθείας, χωρίς την παρέμβαση του κράτους ενώ επισημάνθηκε πως οι δήμοι έχουν οικονομική αυτοτέλεια και εισπράττουν τους πόρους τους χωρίς μεσάζοντες και χωρίς κηδεμονίες.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά. Για αυτόν τον λόγο μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμμεριστούμε από κοινού τα προβλήματα των δύο λαών».

Ακολούθως ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.Omer Doganay.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, διαπιστώθηκε από την ελληνική πλευρά, το γεγονός ότι στην Τουρκία υπάρχει  ουσιαστικά μόνο ένας βαθμός αυτοδιοίκησης και αυτό συμβάλλει στην επιτάχυνση των αποφάσεων και των διαδικασιών υλοποίησης και λειτουργίας των έργων υποδομής, χωρίς άσκοπες χρονοτριβές.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η σύσταση τεχνικών κλιμακίων με τη συμμετοχή μελών από τις Κεντρικές Ενώσεις Δήμων των δύο χωρών με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, όπως και εξειδίκευσης θεμάτων συνεργασίας.

Επιπρόσθετα επισημοποιήθηκε η απόφαση διεξαγωγής κοινού συνεδρίου από τις ΚΕΔ των δύο χωρών με στόχο, μέσα από τη συμμετοχή Αυτοδιοικητικών φορέων αλλά και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, να διερευνηθούν τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας κ. Bayazit Ilhan στην Άγκυρα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα της Χάρτας Υγείας και επισημάνθηκε ότι ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, οι χώρες οφείλουν να διασφαλίσουν την υγεία των πολιτών.

Επίσης ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου  για το υγειονομικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί για τις ευπαθείς ομάδες της Τουρκίας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό στις δομές υγείας.

Όλες οι  συναντήσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ  πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία  του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τουρκία κ. Κυριάκο Λουκάκη καθώς και του Έλληνα Πρόξενου κ. Δημήτρη Σοφού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα