Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Τουρκίας Hayrettin Güngör

Πατούλης με γγ ΚΕΔ Τουρκιας

Γ. Πατούλης: Κοινή μας επιθυμία η ανάπτυξη συνεργασίας προς  όφελος των τοπικών κοινωνιών μας

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα στην Άγκυρα με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Τουρκίας Hayrettin Güngör.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό και εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη λειτουργία των δήμων.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να προχωρήσει σύντομα η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα εξειδικεύσει τον παραπάνω στόχο σε τομείς όπως θεσμικά ζητήματα, οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων, τουρισμός, ασφάλεια των πόλεων,  πολιτιστικές ανταλλαγές και προώθηση των αδελφοποιήσεων.

Επίσης συμφωνήθηκε να διεξαχθεί στις αρχές του καλοκαιριού στην Κωνσταντινούπολη κοινό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Τουρκίας, όπου εκτός από την παραπάνω θεματολογία θα προστεθούν και ζητήματα ιατρικού τουρισμού και ανταλλαγής επιχειρηματικών δράσεων.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

Κοινή μας επιθυμία είναι οι δύο χώρες και ειδικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση των δύο χωρών, να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό σχέσεις συνεργασίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας. Η σημερινή μας συνάντηση, που ήταν εποικοδομητική, αποτέλεσε την αρχή της συνεργασίας μας, η οποία πιστεύω ότι θα αποφέρει στην πράξη οφέλη για την καλύτερη λειτουργία των δήμων μας και για τους πολίτες μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα