Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη για το πρόγραμμα Act4Greece

photo katseli

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες και οι προοπτικές συμμετοχής των Δήμων στο Act4Greece, ένα καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιεί από το Φεβρουάριο, η Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, διάφοροι φορείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν μία πρόταση για χρηματοδότηση και η οποία κατόπιν αξιολόγησης παρουσιάζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, από όπου δίνεται η δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από κάθε ενδιαφερόμενο.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση κοινωνικών και αναπτυξιακών δράσεων, μέσω της συμμετοχικής χρηματοδότησης αλλά και η υποστήριξη πρωτοπόρων ιδεών που υποβάλλουν φορείς, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η ανάπτυξη, στις σημερινές συνθήκες κρίσης.

Το act4Greece πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έκανε λόγο για μία «πρωτοβουλία με όραμα» και  επισήμανε στην κα Κατσέλη πως αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία είναι σταθερά προσανατολισμένη σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Με την Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση.

Επικεντρωθήκαμε κυρίως στις προοπτικές που δίνει το καινοτόμο πρόγραμμα Act4Greece και στους Δήμους για την προώθηση δράσεων προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Είναι βαθιά μας πεποίθηση πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλει ουσιαστικά και καίρια στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και κατά συνέπεια στη διαμόρφωση αναπτυξιακών προοπτικών για όλη τη χώρα.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος που υλοποιεί πολύ επιτυχημένα η Εθνική Τράπεζα δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν δράσεις των Δήμων που θα συμβάλλουν στην προώθηση ενός νέου πιο σύγχρονου μοντέλου οργάνωσης της χώρας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα