Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Αν. Υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε 274 Δήμους

photo antono 1.9

Γ. Πατούλης: « Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε με ταχύτητα χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για την ανακούφιση όλο και περισσότερων ανέργων»

 

Ενόψει της έναρξης της δεύτερης φάσης υλοποίησης της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους 274 Δήμους της χώρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρό της Γ. Πατούλη με την Αν. Υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στο υπουργείο Εργασίας.

 

Κατά τη συνάντηση η κ. Αντωνοπούλου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος και συζήτησαν για τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος.

 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Αν. Υπουργός, στόχος είναι μέχρι  α μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, από πλευράς των Δήμων, προκειμένου έως τα τέλη Οκτωβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους, εντός Νοεμβρίου.

 

Ο αριθμός των θέσεων, 8μηνης εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ο ίδιος με την προηγούμενη  χρονιά.

Η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε:

«Το ενδιαφέρον των ανέργων για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς στην πρώτη φάση,  του προγράμματος στους 17 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας,  για μία θέση εργασίας υποβλήθηκαν δεκατέσσερις (14) αιτήσεις, όταν η αναλογία στα προηγούμενα προγράμματα ήταν 5 προς 1, παρότι τα ποσοστά ανεργίας ήταν υψηλότερα.

Η νέα γενιά Κοινωφελούς Εργασίας έχει ως κεντρικό στόχο την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στο χώρο της εργασίας. Σε αυτή την προσπάθεια η ΚΕΔΕ στάθηκε αρωγός και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για την εποικοδομητική  συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με την κ. Αντωνοπούλου συζητήσαμε για όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στην έναρξη της Β’ φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για ανέργους, το οποίο απευθύνεται σε 274 Δήμους μας. Βασική μας προτεραιότητα είναι να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους.

Κρίνουμε θετικά ότι ικανοποιήθηκε μια πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ τα νέα προγράμματα να είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας – από 5 στους 8 μήνες- και ότι δε μειώνεται ο αριθμός των ωφελούμενων σε σχέση με πέρυσι. Η ανεργία παραμένει η μεγαλύτερη πληγή στη χώρα μας. Εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για την ανακούφιση όλων και περισσότερων πολιτών που πλήττονται από την κρίση».

 

Στη συνάντηση από πλευράς ΚΕΔΕ συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο Γ.Πατούλη, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Γ.Μουράτογλου, το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αιγάλεω Δ.Μπίρμπας και το επιστημονικό στέλεχος της ΚΕΔΕ Σ. Μαντές.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα