Συνάντηση Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande

Με τον Πρόεδρο της Γαλλίας François Hollande συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου από το Ελληνογαλλικό cluster “corallia το οποίο φιλοξενείται στο Μαρούσι και έχει ως πρωταρχικό στόχο του την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με αφορμή τη συγκεκριμένη συνάντηση, δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει και πάλι ισχυρή αν στηριχθεί στην εξωστρέφεια, στις διεθνείς συνέργειες και συνεργασίες και στην υγιή επιχειρηματικότητα.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι για να επιτευχθεί μια «ειρηνική επανάσταση» στον τρόπο λειτουργίας του κράτους θα πρέπει να υπάρξουν μια σειρά από θεσμικές αλλαγές όπως έχει συμβεί εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες της Ε.Ε..

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Γαλλία, όπου η τοπική ανάπτυξη βασίζεται σε σημαντικό ποσοστό στην αυτοδιοίκηση.

Αντίστοιχα και στην Ελλάδα απαιτείται να υπάρξουν νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην τοπική ανάπτυξη και στην εξυγίανση της εθνικής οικονομίας.

Ο Γ. Πατούλης προανήγγειλε ότι η ΚΕΔΕ το επόμενο διάστημα θα αναπτύξει πρωτοβουλίες, μέσω των οποίων θα επιτευχθούν σε υψηλό βαθμό, συνεργασίες με αυτοδιοικητικούς και επιστημονικούς φορείς χωρών όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού θα πρωτοστατήσει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια της Μεταρρύθμισης του Κράτους και των θεσμικών αλλαγών, καθώς μόνο μέσα από μια τέτοια διαδικασία μπορεί να επιτευχθεί και πάλι η ανάπτυξη.

Πατούλης Ολάντ

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα