Παρουσία του Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. και Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Γ. Πατούλη τα εγκαίνια και ημερίδα του Νέου ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ωρωπού

Photo 1 kep oropouΣε πανηγυρική ατμόσφαιρα και παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου, καθώς και του Προέδρου του Εθνικού  Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, τελέσθηκαν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, τα εγκαίνια του νέου ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ωρωπού.

 

Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αφορά τη δημιουργία ενός Δικτύου Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας για τον Πολίτη που θα κάνει την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας πράξη και θα διασφαλίζει σε κάθε κοινωνία ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής, μέσα από δύο κεντρικούς άξονες λειτουργίας: 1) την προληπτική ιατρική και 2) την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας. Τα ΚΕΠ Υγείας θα παρέχουν σε πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, θα τους ευαισθητοποιούν σε θέματα υγείας και πρόληψης και θα τους ενημερώνουν για τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

 

Στην τελετή, αλλά και την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μίλησε για το θεσμό των ΚΕΠ Υγείας καθώς και για τις δράσεις του Δικτύου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης δήλωσε : «Θεωρώ εξαιρετικής σημασίας την πρωτοβουλία του Δημάρχου της πόλης σας για τη δημιουργία του νέου ΚΕΠ Υγείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατάλληλο για την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας, που θα εφαρμόσει το ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων».

 

Την εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που ακολούθησε την τελετή των εγκαινίων, άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της πρόληψης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μου, που ο Δήμος μας, μέσα από μιας ζωτικής σημασίας συνεργασία, εφαρμόζει μια κοινωνική δομή, που θα παρέχει συμβουλευτική υγείας στους πολίτες, σε μια εποχή που η υγεία, το αυτονόητο αγαθό, είναι δύσκολο να παρασχεθεί».

 

 

Για τα Διαγνωστικά Πρωτόκολλα, καθώς και για το ρόλο των ΚΕΠ Υγείας μίλησαν ο Επιστημονικός Υπέυθυνος των ΚΕΠ Υγείας και Ακτινοδιαγνώστης, κ. Γιώργος Κορμάς και ο ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής και Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού, κ. Σπύρος Καυκόπουλος.

 

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κα. Ιωάννα Στεργίου, ο Υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Υπαστυνόμος Α’ Αλέξης Ξαρχουλάκος, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, Υπαστυνόμος Β’ Κωνσταντίνος Ζούτσος, ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Κος Εμμανουήλ Μιγιάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της περιοχής μας, του ιατρικού χώρου και των υπόλοιπων κοινωνικών δομών του Δήμου. Επίσης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ωρωπού και όλοι όσοι συνετέλεσαν στην εγκαθίδρυση αυτού του θεσμού στον Δήμο Ωρωπού.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα