Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο του Δήμου Δελφών για τις αθλητικές υποδομές

Π. Ταγκαλής: «Αποδεικνύουμε στην πράξη τη μέριμνά μας για τον τομέα του αθλητισμού»
Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης του γηπέδου του Γαλαξιδίου, ένα ακόμα έργο του Δήμου Δελφών που αφορά στις αθλητικές υποδομές, οι οποίες κατά την παρούσα θητεία συνεχώς εκσυγχρονίζονται.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Βελτίωση υφιστάμενων χώρων άθλησης Δ.Ε. Γαλαξιδίου», είναι προϋπολογισμού 369.964,48 ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 – 2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
 διαμόρφωση της υποδομής που απαιτείται προκειμένου να τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας (βάσει των προδιαγραφών τοποθέτησής του)
κατασκευή αποστραγγιστικού δικτύου για την απορροή των ομβρίων του γηπέδου (περιμετρικό κανάλι απορροής)
 κατασκευή της υποδομής για μελλοντικό ηλεκτροφωτισμό (τοποθέτηση ηλεκτρολογικών φρεατίων, σωλήνων διέλευσης καλωδίων κλπ.)
καθαίρεση της υπάρχουσας κατεστραμμένης περίφραξης μήκους 80μ. που βρίσκεται προς την πλευρά της κερκίδας και κατασκευή νέας
 Οι παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών στο γήπεδο του Γαλαξιδίου, ο Δήμος Δελφών ενημερώνει για το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά την παρούσα θητεία, καθώς και για το στάδιο που βρίσκονται.
Δ.Ε. Άμφισσας
 Κατασκευή ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ (στο στάδιο της ολοκλήρωσης).
Αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και το γήπεδο 5×5 στην περιοχή της Προοδευτικής, προϋπολογισμού 345.973,02 ευρώ (έχει δημοπρατηθεί, έχει προκύψει ανάδοχος και πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες το προσεχές διάστημα)
 Επισκευή και συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου «Χριστολιάς Καμπεράκης», προϋπολογισμού 36.000 ευρώ (οι εργασίες ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη)
 Βελτίωση του αύλειου χώρου στο Γυμνάσιο, που περιλαμβάνει την κατασκευή ελαστικού τάπητα στα γήπεδα μπάσκετ-βόλεϋ, καθώς και φωτισμό (δημοπρατήθηκε και σύντομα ξεκινούν εργασίες)
Δ.Ε. Ιτέας
 Το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων νομιμοποιήθηκαν πολεοδομικά και εκδόθηκε άδεια δόμησης για σειρά έργων που έχουν δρομολογηθεί
 Επισκευή και αντικατάσταση του κελύφους του κλειστού γυμναστηρίου, προϋπολογισμού 1.435.205 ευρώ (έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια και σύντομα θα έχει οριστικό ανάδοχο ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν εργασίες)
 Ενεργειακή αναβάθμιση του ανοικτού κολυμβητηρίου, προϋπολογισμού 337.307,22 ευρώ (είναι σε διαδικασία δημοπράτησης)
 Έργα προσβασιμότητας ΑμεΑ., προϋπολογισμού 84.719,17 ευρώ (οι εργασίες είναι σε εξέλιξη)
 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης των αποδυτηρίων του κεντρικού γηπέδου ποδοσφαίρου
 Η κατασκευή νέων γηπέδων αντισφαίρισης (τένις), προϋπολογισμού 350.000 ευρώ (επανασχεδιάστηκε η εγκατάστασή τους σε νέο οικόπεδο καθώς διαπιστώθηκαν σημαντικά προβλήματα στο αρχικό, που δεν είναι εφικτό να αντιμετωπιστούν άμεσα)
Επτάλοφος
Εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, προϋπολογισμού 140.985,26 ευρώ (σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης)
Πολύδροσος
 Έγινε επανασχεδιασμός του συνόλου του Αθλητικού Κέντρου «Ιωάννης Κούσουλας», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, βάσει των προδιαγραφών που απαιτούνται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εκδόθηκε η απόφαση για την Άδεια Λειτουργικότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων και καθορίστηκαν οι όροι δόμησης του αγροτεμαχίου. Προχωράνε οι διαδικασίες για την σύνταξη του προϋπολογισμού και των τευχών δημοπράτησης του έργου.
 Ηλεκτροφωτισμός Αθλητικού Κέντρου «Ιωάννης Κούσουλας», προϋπολογισμού 217.499,99 ευρώ (είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου)
Γραβιά
Κατασκευή νέου αθλητικού δαπέδου του κλειστού γυμναστήριου, προϋπολογισμού 44.967,63 ευρώ (είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου)
Δελφοί
Εκπονήθηκε πλήρης μελέτη για εργασίες επισκευής και βελτίωσης της κατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 188.000 ευρώ (υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και αναμένεται η ένταξη της χρηματοδότησης)
Δεσφίνα
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου 5×5, προϋπολογισμού 51.108,04 ευρώ
Πεντεόρια
Επισκευάστηκε το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, προϋπολογισμού 44.000 ευρώ
Άγιοι Πάντες
Κατασκευάστηκε νέο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, προϋπολογισμού 22.000 ευρώ
Να σημειωθεί επίσης ότι έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης στα αποδυτήρια του γηπέδου ποδοσφαίρου της Άμφισσας, στα αποδυτήρια του γηπέδου ποδοσφαίρου Χρισσού, καθώς και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κολυμβητήριου της Ιτέας.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του, με αφορμή τις παραπάνω παρεμβάσεις δήλωσε: «Είναι σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο βελτίωσης των αθλητικών υποδομών σε κάθε σημείο του Δελφών. Αξιοποιούμε όλες τις πηγές χρηματοδότησης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα αυτών και το σημαντικό έργο που προσφέρουν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής που κάνουν χρήση τους. Η παρούσα θητεία έχει αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον της για τον εν λόγω τομέα, κάνοντας συνεχώς παρεμβάσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες άθλησης».
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα