Σε διαγωνισμό από το Δήμο Δελφών η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Π. Ταγκαλής: «Βελτιώνουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας»
Ο Δήμος Δελφών προχωρά τη διαδικασία κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 347.041,93 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και ίδιους πόρους του Δήμου Δελφών και θα πραγματοποιηθεί στη θέση «Ισόματα» και σε απόσταση 6,5 χλμ από την Άμφισσα, όπως επιτρέπεται και από τις χρήσεις γης του Γ.Π.Σ. της Δ.Ε. Άμφισσας.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου θα περιλαμβάνονται γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων, ιατρείο (αίθουσα εξετάσεων και επεμβάσεων μικρών ζώων), αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων και μία δεύτερη αποθήκη γενικής χρήσης. Επίσης, στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί και περίφραξη του καταφυγίου.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την επικείμενη δημοπράτηση του έργου δήλωσε: «Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες αποστολές του κάθε Δήμου στον τομέα της καθημερινότητας. Η ορθή προσέγγιση του ζητήματος περιλαμβάνει μία σειρά από παρεμβάσεις, οι οποίες μόνο συνολικά μπορούν να απαντήσουν στη ρίζα του προβλήματος. Το καταφύγιο των αδέσποτων είναι η πιο σημαντική εξ αυτών, την οποία ο Δήμος μας δρομολόγησε, φτάνοντας πλέον στο στάδιο του διαγωνισμού».
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα