Ρομποτικές «δημιουργίες» και βράβευση μαθητών/ριών από το Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

Σε ανοιχτή εκδήλωση και ενώπιων της σχολικής κοινότητας παρουσιάστηκαν οι ρομποτικές κατασκευές των μαθητών/ριών της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας στο αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου. Οι μικροί/ές μαθητές/ριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν σε μικρές ομάδες εργασίες τρόπους διδακτικής αξιοποίησης τεχνολογικών περιβαλλόντων ρομποτικής στην εκπαιδευτική πράξη. Η φαντασία, η δημιουργικότητα και οι καινοτόμες διδακτικές πρακτικές ενθουσίασαν γονείς και μαθητές/ριες οι οποίοι επιβράβευσαν την προσπάθεια μαθητών/ριών και σχολείου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημήτριος Μαρινόπουλος ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα για την προμήθεια κιτ ρομποτικής στο πλαίσιο της δράσης «1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση» και έθεσε το πλαίσιο των προγραμμάτων STEM, STEAM, STREAM μέσα στο οποίο δύναται να αξιοποιηθούν τεχνολογικά περιβάλλοντα ρομποτικής. Επιπλέον αναφέρθηκε στα πολύ εγκωμιαστικά σχόλια που απέσπασε το σχολείο από την πρώτη συμμετοχή του στο διαγωνισμό – φεστιβάλ ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα , με ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σενάριο όπου αξιοποιήθηκε τεχνολογικό ρομποτικό  τεχνολογικό περιβάλλον. Κατόπιν έθεσε τον προγραμματισμό για την περαιτέρω αξιοποίηση ρομποτικών περιβαλλόντων και από τις άλλες τάξεις του σχολείου αλλά και τη διάχυση καλών πρακτικών ρομποτικής και σε άλλους διαγωνισμούς/φεστιβάλ. Τους/ις μαθητές/ριες της Στ΄ τάξης καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί Βασιλική Καραγιώργου (προπονήτρια ομάδας), Ευαγγελία Καραβάκα και Βάγια Καρατσιβούλη .

Η εκδήλωση έκλεισε με βράβευση όλων των μαθητών/ριών που διακρίθηκαν αλλά και συμμετείχαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» με εισήγηση του Διευθυντή και ομόφωνη απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σύμφωνα με το Διευθυντή του Σχολείου, είναι η αναγνώριση από τη Σχολική Κοινότητα της προσπάθειας των μαθητών/ριών αλλά και η περαιτέρω ενθάρρυνση και ενίσχυση τους για ανάλογες συμμετοχές και στο μέλλον.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν στην απονομή των βραβείων οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ κ.κ Αντώνης Ρεντζιάς, Αχιλλέας Χατζούλης και Αλέξανδρος Χονδρονάσιος,  η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας κ. Γιώργος Ψαρούλης , ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Τσίντζιρας Ιωάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κα. Λία Κουλίζη, μέλη του Συλλόγου και πλήθος γονέων και δημοτών.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα