Παρέμβαση Δημάρχου Ωρωπού σε συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό

Σε συνέδριο που συνδιοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης, στην Ιθάκη, παρευρέθη ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης. Τον συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πούλος.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν ιατρικός τουρισμός, και τρόποι εξάπλωσης και διάδοσης, του 12 μήνες τον χρόνο.

Τα συμπεράσματα που αποκόμισαν οι παρευρισκόμενοι είναι πως δημιουργείται, η ανάγκη δημιουργίας ενός οδικού χάρτη, μέσω του οποίου θα προτείνονται συγκεκριμένες πολιτικές με σκοπό την προώθηση των εθνικών στόχων στον τομέα αυτό. Επίσης, αναφέρθηκε η ανάγκη χαρτογράφησης του ανταγωνισμού αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας.

Την ανάγκη εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα έχει σκοπό να καλύψει το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας.

Με δεδομένο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε στην ομιλία του, ότι στην κατάρτιση αυτού του οδικού χάρτη για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας θα πρωταγωνιστήσει «και θα αποτελέσει ένα εργαλείο που θα μας καθοδηγήσει να αναπτυχθούμε στοχευμένα».

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Ωρωπού αναφέρθηκε στο ιερό μαντείο – θεραπευτήριο του Αμφιάραου, ένα από τα πιο γνωστά ιερά μνημεία της αρχαιότητας, που ανήκει στα όρια του δήμου μας.

Αναλυτικότερα αναφέρθηκε :
«Από το 2014 που αναλάβαμε την δημοτική αρχή του Δήμου Ωρωπού, δώσαμε μεγάλη βαρύτητα και ύψιστη προτεραιότητα στις δομές υγείας για τους δημότες μας και όχι μόνο».

«Η ευρύτερη περιοχή του μεγάλου σε έκταση δήμου μας, είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται αμιγώς τουριστική. Αποτέλεσμα του τουριστικού χαρακτήρα της, είναι μεταξύ άλλων, η αύξηση του πληθυσμού της, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Με την στήριξη του Δικτύου Υγιών Πόλεων και την προτροπή του Γιώργου Πατούλη ιδρύσαμε το ΚΕ.Π Υγείας του Δήμου Ωρωπού, το οποίο σε χρονικό διάστημα ενός έτους από την λειτουργία του κατάφερε να ξεχωρίσει και να τερματίσει πρώτο σε δράσεις σε όλη την χώρα», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Ξεκινήσαμε μια επίπονη διαδικασία προκειμένου να μας επιτραπεί να λειτουργούμε Δημοτικό Ασθενοφόρο και μάλιστα σε 24ωρη βάση. Συναντήσαμε πολλά εμπόδια, αφού οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί ,όπως καλά γνωρίζουν οι αυτοδιοικητικοί, έκριναν αρχικά την δαπάνη μη νόμιμη!

Δεν πτοηθήκαμε όμως.
Με σύσσωμες τις Υπηρεσίες στο πλευρό μας, καταφέραμε να αποδείξουμε τη νομιμότητα και την αναγκαιότητα να λειτουργούμε δημοτικό ασθενοφόρο σε έναν τεράστιο Δήμο όπως ο Ωρωπός και σήμερα το έχουμε κάνει πράξη.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στα δημοτικά ιατρεία, που πρόσφατα εγκαινιάστηκαν και θα λειτουργήσουν σύντομα.

Ένα έργο πνοής για τον Δήμο μας έγινε πραγματικότητα, με τα εγκαίνια της νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας Ωρωπού.

Αυτό το έργο πραγματοποιήθηκε με την παραχώρηση από τον δήμο μας δημοτικού κτιρίου στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε με την ευγενική χορηγία του εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνου. Μια υπερσύγχρονη μονάδα, με εννέα ιατρικές ειδικότητες παραδόθηκε από τον Δήμο Ωρωπού στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, προκειμένου να καλύψει τις ιατρικές ανάγκες της περιοχής μας, η οποία δεν είχε την χαρά για πολλά χρόνια να απολαύσει τα στοιχειώδη και τώρα λειτουργεί σαν κέντρο υγείας.

Στην εποχή μας, όπου η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο, όσο ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να συλλάβει, είναι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές, επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.
Στον Δήμο μας ζήσαμε μια μακρά δυστυχώς περίοδο, κατά την οποία δεν είχε δοθεί στον τομέα της υγείας η προσοχή που απαιτείται. Αυτό έχει πλέον αλλάξει.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε προσπαθήσει πολύ και έχουμε καταφέρει να εξελίξουμε τον τομέα της υγείας στον Ωρωπό. Έχουμε καταφέρει να λέμε ότι μπορούμε να υποδεχτούμε τουρισμό, χωρίς άγχος για το αν μπορούμε ως Δήμος ,να ανταπεξέλθουμε σε διάφορα ιατρικά περιστατικά.

Τέλος αναμένουμε τα πολύτιμα συμπεράσματα του συνεδρίου για να τα εξελίξουμε ,να τα ενστερνιστούμε και να τα εφαρμόσουμε».

 

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα