Έγιναν δεκάδες δωρεάν σπιρομετρήσεις στο Δημοτικό Ιατρείο Καλάμου

Στον αριθμό των 62 έφτασαν οι προσελεύσεις στη χτεσινή διεξαγωγή δωρεάν σπιρομετρήσεων που έγινε από το Κε.Π. Υγείας Ωρωπού σε συνεργασία με την Πνευμονολόγο κα Ιωάννα Παπανικολάου, την Τετάρτη 31 Μαϊου 2017 στο Δημοτικό Ιατρείο Καλάμου.
Πριν την εξέταση προηγήθηκε σύντομη παρουσίαση της νόσου της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), για το πώς προκαλείται, ποια είναι τα συμπτώματα και πως αυτά ανακουφίζονται, μετά από σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων που δίνει ο πνευμονολόγος. Από το συνολικό αριθμό των ατόμων που εξετάστηκαν, 10 διαγνώστηκαν με παθολογικά ευρήματα στον πνεύμονα που χρήζουν περαιτέρω πνευμονολογικής διερεύνησης.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας και Παιδείας του Δήμου Ωρωπού κ. Καυκόπουλος Σπυρίδων δήλωσε μεταξύ άλλων : « Το Κε.Π. Υγείας Ωρωπού, διοργανώνει συχνά προσυμπτωματικούς ελέγχους στους δημότες για διάφορα νοσήματα. Οι συνεχείς δράσεις του, το έχουν κατατάξει πρώτο και πρότυπο σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την άψογη συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη που καθιέρωσε την προληπτική ιατρική στους Δήμους, καθώς και την Πνευμονολόγο κα Ιωάννα Παπανικολάου για τη συνέπεια, την υπευθυνότητα και την προθυμία με την οποία ασκεί το πολύτιμο έργο της. Κυρίως, ευχαριστώ από καρδιάς το Δήμαρχό μας κ. Θωμά Ρούσση, που από την πρώτη στιγμή πίστεψε σε μας και μας στηρίζει σε ό,τι του ζητάμε.
Το Κε.Π. Υγείας Ωρωπού, θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο Δημότη και να προάγει την υγεία κατά το μέγιστο δυνατό, μέσα από συνεχείς δράσεις σε συνεργασία με τους ιατρούς-παρόχους.
Τηλ. Επικοινωνίας : 22950-30004
Ε-mail : kepygeiasoropou@gmail.com

 

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα