Π. Ταγκαλής: «Υποδομές που θα υπηρετούν το στόχο και συνειδητοποιημένοι πολίτες»

Για τις κατευθύνσεις εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συζήτησε και αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., παρουσία του Δημάρχου Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή.
Σύμφωνα και με την εισήγηση του θέματος, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα, η επόμενη μέρα θα πρέπει να εστιάσει στην εφαρμογή ενός ολιστικού προγράμματος διαλογής στην πηγή διακριτών ρευμάτων, με έμφαση στον τομέα της ανακύκλωσης. Όπως τονίστηκε επίσης, οι νέες επενδύσεις που θα γίνουν σε επίπεδο υποδομών θα πρέπει να βασίζονται στην αυξημένη εισροή διακριτών ρευμάτων αστικών αποβλήτων (μόνο προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα απόβλητα και βιοαπόβλητα), ώστε να εξασφαλιστεί σταδιακά ποσοστό ανακύκλωσης μεγαλύτερο του 65% επί της συνολικής ποσότητας σε επίπεδο Περιφέρειας και αντιστοίχως χαμηλό ποσοστό ταφής, κάτω του 10%.
Ακόμα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δοθούν στον ανάδοχο μελετητή δύο εναλλακτικές επιλογές, ως συνδυαστική βάση, πέρα από οποιοδήποτε άλλο σενάριο εξεταστεί, με στόχο την επιλογή της καλύτερης λύσης για την παρουσίαση των νέων επενδύσεων στο ΠΕ.Σ.Δ.Α. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα τα δύο σενάρια είναι τα ακόλουθα:
• Περιγραφή Μ.Α.Α. Χαλκίδας, Μ.Α.Α. Λαμίας, Αναβάθμιση ΜΕΒΑ Άμφισσας σε Μ.Α.Α., Επέκταση-Αναβάθμιση Μ.Α.Α. Θήβας.
• Περιγραφή Μ.Α.Α. Χαλκίδας, Μ.Α.Α. Λαμίας, Επέκταση-Αναβάθμιση ΜΕΒΑ Άμφισσας σε Μ.Α.Α. (και ως προς την γεωγραφικά εξυπηρετούμενη περιοχή).
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του σημειώνει: «Η έως σήμερα εργασία του ΦοΔΣΑ, σε Περιφερειακό επίπεδο, έχει δημιουργήσει τις βάσεις πάνω στις οποίες θα πατήσουμε χτίζοντας την επόμενη ημέρα. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, όμως ταυτόχρονα και αρκετά απαιτητικοί ως προς το αποτέλεσμα που πρέπει να πετύχουμε. Ο δρόμος είναι… μονόδρομος. Οι νέες επενδύσεις σε επίπεδο υποδομών θα τον υπηρετήσουν, με βασική προϋπόθεση όμως και την ενεργή-συνειδητοποιημένη συμμετοχή της κοινωνίας, την οποία οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε ακόμα καλύτερα».
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα