Ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας στη Νέα Υόρκη. Γ. Πατούλης: «Η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη μια Εθνική Πολιτική Υγείας, που θα εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους του πολίτες»

Τη σημαντική ανθρωπιστική δράση του Ιατρείου της Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο τα τελευταία 4 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες συνάνθρωπους μας που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε δομές υγείας, περιέγραψε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης με θέμα «Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και πως μπορεί η ομογένεια να βοηθήσει».

 

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών να δημιουργήσει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έφερε την «ανατροπή στα κοινωνικά δρώμενα της χώρας» και δημιούργησε τις συνθήκες «που θα επέτρεπαν σε χιλιάδες συνανθρώπους μας να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται, στο φάρμακο που χρειάζονται,

στον κατάλληλο γιατρό που θα τους υποδείξει τη θεραπεία που απαιτείται για να

αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας τους».

 

Αναφερόμενος στο πολύτιμο έργο των εθελοντών σημείωσε πως δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους τους ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους χιλιάδες ανώνυμους πολίτες που όλα αυτά τα χρόνια, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Ιατρείου της Κοινωνικής Αποστολής, συγκεντρώνουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε πως περισσότεροι από δύο εκατομμύρια συνάνθρωποι μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανασφάλιστοι, πέρασαν στα τέσσερα αυτά χρόνια το κατώφλι του Ιατρείου.

«Σε μια περίοδο που το Κράτος τους γύριζε την πλάτη, τους εγκατέλειψε και τους τιμώρησε για την ατυχία τους που δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς σε ένταση κρίσης, οι άνθρωποι αυτοί εναπόθεσαν σε εμάς την τελευταία ελπίδα τους για υγεία και επιβίωση. Είδαμε το πολιτικό προσωπικό της χώρας να νίπτει πολλάκις τας χείρας του και να τους αφήνει ελαφρά τη καρδία,

χωρίς φαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη, θέτοντας προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αριθμητικών στόχων που μας έθεταν οι δανειστές μας,

κι όχι στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από τέσσερα χρόνια, «χάρη στην αμέριστη στήριξη και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου Β, στον οποίο όλοι είμαστε ευγνώμονες».

 

Ειδικότερα, περιγράφοντας το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ο κ. Πατούλης τόνισε:

 

Τα 4 αυτά χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο, το Ιατρείο έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 40.000 ιατρικές επισκέψεις, ενώ συγκεντρώθηκαν πάνω

από 2.000.000 φάρμακα, με τη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε». Το διάστημα αυτό 69 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια. Πολλές επίσης ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές, στηρίζουν με τα φάρμακά τους την προσπάθειά μας. Με δωρεές ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Καθημερινά περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε το κατώφλι του ιατρείου, στους οποίους χορηγούνται τα φάρμακα που έχουν ανάγκη και που έχουν συγκεντρωθεί ένα – ένα κουτάκι, στις ενορίες και τις πλατείες της Αττικής.

 

-Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα 20 παραρτήματα.

-Έχει πραγματοποιήσει 28 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

-Στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία,

-Συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

-Τα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του έγιναν 54 αποστολές σε 23 Δήμους, παραδόθηκαν κούτες με φάρμακα σε έξι Δημόσια νοσοκομεία

  • Έχουν αποσταλεί εκατοντάδες κούτες με φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε Κοινωνικά Φαρμακεία και Ιατρεία Δήμων.
  • Σε οκτώ Μητροπόλεις και εννέα Ιερές Μονές
  • Σε έξι Κέντρα Υγείας
  • Σε τέσσερα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία
  • Στα Αγροτικά Ιατρεία Κιμώλου και Αγαθονησίου
  • Σε έντεκα Προνοιακά Ιδρύματα
  • Σε τρία Σωφρονιστικά καταστήματα
  • Eχουν γίνει συνολικά 40. 000 απεικονιστικές και βιοπαθολογικές εξετάσεις, με το κόστος να υπερβαίνει τα 500. 000 ευρώ.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, το Ιατρείο έγινε κρίκος, στην αλυσίδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που αποτελεί πρωτοβουλία της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία με το έργο της δίνει Ελπίδα όχι μόνο στα Ελληνόπουλα αλλά και στα βασανισμένα παιδιά των προσφύγων, τονίζοντας: «Eίμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα « we care» που υλοποιεί το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ επισήμανε χαρακτηριστικά: «H ελπίδα των χιλιάδων συνανθρώπων μας, δίνει σε όλους μας τη δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε» και πρόσθεσε « Από την πρώτη μέρα που πέρασα το κατώφλι της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι σήμερα, πιστεύω ότι ο κάθε Δήμος είναι για να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τον κάθε πολίτη ισότιμα και δίκαια, έτσι όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας. Η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη μια Εθνική Πολιτική Υγείας, που θα εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους του πολίτες. Όλοι οι εθελοντές γιατροί, θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις,

για να έχει ο κάθε άρρωστος τη θεραπεία, ο κάθε ηλικιωμένος το φάρμακο,

το κάθε παιδί το εμβόλιο κάθε συνάνθρωπός μας τη φροντίδα και την

αγάπη που χρειάζεται».

photo 2 7.4

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα