Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο στάδιο του 29ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου του 29ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. (Ε.Σ.Δ.Δ.Α)

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν την περίοδο από 16 έως 18 Ιουλίου στην Πανεπιστημιούπολη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, που εδρεύει στην περιοχή του Ζωγράφου.

Για την οργάνωση και υλοποίηση της εξεταστικής διαδικασίας εργάστηκαν συνολικά 230 εργαζόμενοι και για τις ανάγκες της χρησιμοποιήθηκαν 40 αίθουσες και αμφιθέατρα.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα παρακάτω μαθήματα:

  • Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους 
  • Μικροοικονομία –Μακροοικονομία – Δημόσια Οικονομική 
  • Γενικές Γνώσεις και Δεξιότητες 

Κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού τηρήθηκαν όλοι οι όροι του υγειονομικού πρωτοκόλλου που υπέδειξε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων μερίμνησε για την ασφαλή διεξαγωγή του Εισαγωγικού Διαγωνισμού και για την άρτια οργάνωση της διαδικασίας, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στο κύρος και την αξιοπιστία του.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ευχαριστεί την Πρόεδρο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Παρασκευή Δραμαλιώτη για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού καθώς και την Κεντρική Επιτροπή των εξετάσεων, το προσωπικό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και όσους εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή του.

Επισημαίνεται ότι ο διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης συνιστά την κορυφαία και πλέον απαιτητική διαδικασία ανάδειξης στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης τα οποία θα κληθούν να υπηρετήσουν από θέση ευθύνης το δημόσιο συμφέρον, ανταποκρινόμενα στις υψηλές προσδοκίες που έχει θέσει ο κ. Βορίδης στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και αξιοκρατικού δημόσιου τομέα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε λιγότερο από δυο μήνες από την ολοκλήρωση του 28ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού επιταχύνθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη διεξαγωγή του 29ου Διαγωνισμού, δείγμα της αποτελεσματικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα