εργασίες συντήρησης και διαμόρφωσης των αντιπυρικών ζωνών στο Δήμο Κιλελέρ

Συνεχίζεται στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ ο προληπτικός καθαρισμός της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς με τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών που βρίσκονται πέριξ των αλσυλλίων και πέριξ των οικισμών όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ. Οι εργασίες γίνονται με ισοπεδωτή γαιών (γκρέιντερ).

Στους ημιορεινούς όγκους του Δήμου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών του προηγούμενου χειμώνα, είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα (κατολισθήσεις, απόθεση φερτών υλικών, ανεξέλεγκτη βλάστηση) τα οποία καθιστούσαν δύσκολη έως και  αδύνατη την πρόσβαση και τη διέλευση των οχημάτων του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών. Για αυτό το λόγο έγιναν επιπλέον εργασίες συντήρησης των αντιπυρικών ζωνών με χρήση ερπυστριοφόρου μηχανήματος στις Τοπικές Κοινότητες Αγναντερής, Μύρων, Βουναίνων και Ψυχικού όπου λόγω του ανάγλυφου του εδάφους παρουσιάζονταν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

O Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Αχιλλέας Χατζούλης αφού αρχικά ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων για την άριστη συνεργασία που έχουν με το Δήμο Κιλελέρ, αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Πολιτική Προστασία.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι υπηρεσίες τουΔήμου μας με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των πολιτών αλλά και του πρασίνου της περιοχής μας προέβησαν στον καθαρισμό και στην απομάκρυνση της εύφλεκτης βιομάζας δημιουργώντας τις  απαραίτητες ζώνες ασφαλείας. Προχωρήσαμε στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών ενώ παράλληλα συντηρήσαμε τη βατότητα και στις ήδη υπάρχουσες προκειμένου, όταν χρειαστεί, να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα.

Η δημοτική μας αρχή επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, φροντίζει για την πυρασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων αλλά και των περιαστικών αλσυλλίων. Όλο το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ είναι σε ετοιμότητα και η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι διαρκής. Γιατί για  την αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται όχι μόνο ο σχεδιασμός και ο συντονισμός μεταξύ των φορέων αλλά και η άριστη συνεργασία τους. Κι αυτό το καλοκαίρι μένει να αποδείξουμε ότι συνοδοιπόροι στην πρόληψη των πυρκαγιών είμαστε όλοι».

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα