Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης για τη χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: Δεν θα νικήσει ο φόβος, οι ελεύθεροι άνθρωποι της Ευρώπης δεν τρομοκρατούνται, είμαστε όλοι Παριζιάνοι

Απάνθρωπη επίθεση κατά της Ευρώπης, της ανθρωπότητας και της ελευθερίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης τη χθεσινοβραδινή πολλαπλή τρομοκρατική ενέργεια που έγινε στο Παρίσι, στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους ανθρώπους και έσπειρε τον φόβο όχι μόνο στη φιλική μας χώρα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μιλώντας σήμερα το πρωί κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, που συνήλθε στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε τα εξής:

Μετά τη χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση τίποτε στην Ευρώπη δεν θα είναι το ίδιο με το χθες. Η μέχρι τώρα Ευρώπη των ανοικτών συνόρων, το τελευταίο διάστημα ορθώνει ήδη τείχη για να εμποδίσει τις ροές χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ χθες η Γαλλία, μετά τα τραγικά γεγονότα ανακοίνωσε ότι κλείνει τα σύνορά της. Τίποτε από αυτά δεν προοιωνίζουν κάτι καλό για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα. Φυσικά και συμφωνούμε με την αναγκαιότητα η Ευρώπη να αντιμετωπίσει και τα ζητήματα ασφάλειας για τους ίδιους τους πολίτες της. Θα πρέπει όμως ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει άμεσα και με τη δέουσα σοβαρότητα τη διαχείριση το προσφυγικού, αν δε θέλουμε να φτάσουμε σε χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αναλαμβάνοντας κάθε χώρα το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί και όχι να αφήνουν τις χώρες εισόδου του νότου, όπως η Ελλάδα, να σηκώνουν το βάρος του μεγαλύτερου προσφυγικού ρεύματος στη σύγχρονη εποχή, σχεδόν μόνες τους.

Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι οι χιλιάδες ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, μεγάλοι και παιδιά που προσπαθούν να φτάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, δεν μπορεί να είναι όλοι ύποπτοι τρομοκράτες. Προφανώς και μπορεί να υπάρχουν και τέτοιοι μεταξύ αυτών, ωστόσο είναι χρέος μας να αποκλείσουμε την τρομολαγνεία αφενός και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων αφετέρου.

Θα ήθελα να επισημάνω επίσης ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ειδικά για τη χώρα μας, που είναι και η βασική πύλη εισόδου αυτών των ανθρώπων για την Ευρώπη, μπορεί να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες. Γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μεταχείριση του ζητήματος από την Κυβέρνησή μας. Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και η Αυτοδιοίκηση ειδικότερα, αν προστεθούν και τέτοιου είδους προβλήματα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα έχουμε μπροστά μας πολλά να κάνουμε.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας είναι ότι δεν θα νικήσει ο φόβος, οι ελεύθεροι άνθρωποι της Ευρώπης δεν τρομοκρατούνται. Είμαστε όλοι Παριζιάνοι.

f1

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα