Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παρουσίασε την στρατηγική για την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, στην Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης στις Βρυξέλλες

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης (DG EMPL) στις Βρυξέλλες από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, τον Προϊστάμενο της Μονάδας κ. Jiri Svarc και μέλη τεχνικών κλιμακίων.

Στη συνάντηση ο Προεδρος παρουσίασε τη στρατηγική της ΚΕΔΕ για την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αρχικά, παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση στη Χώρα, με βάση ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία με σκοπό να αποδοθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που σαν αποτέλεσμα έχουν την πλήρη αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας, το οποίο έχουν αναπτύξει οι Δήμοι, ως οι βασικοί φορείς άσκησης κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ συνίστανται στην αξιοποίηση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ως Δικαιούχων υλοποίησης των σχετικών έργων, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό, την αποτελεσματική υλοποίηση των σχετικών δράσεων και την επίτευξη της μέγιστης προστιθέμενης αξίας, προς όφελος των ευπαθών ομάδων.

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων επί των συγκεκριμένων θεμάτων και προγραμματίστηκε εκ νέου τεχνική συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων καθώς και των αρμοδίων Υπουργείων με σκοπό τον επακριβή προσδιορισμό των διαδικασιών υλοποίησης.

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τα Κοινωνικά Δίκτυα προστασίας των πολιτών της Χώρας, που έχει δημιουργήσει και υλοποιεί η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση

f1_131215

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα