Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε: Απαιτούμε από την Κυβέρνηση Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να σηκώσει άλλο μόνη της το βάρος διαχείρισης του προβλήματος Την προσεχή Τετάρτη θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε το προσφυγικό –μεταναστευτικό ζήτημα

_AR_8331Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των δημάρχων που επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη η κυβέρνηση επιτέλουςνα θέσει σε εφαρμογή ένα Εθνικό Σχέδιο το οποίο θα μπορεί να υλοποιηθεί με τη συνεργασία και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

«Συχνά η Κεντρική Διοίκηση λειτουργεί απαξιωτικά απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αποφασίζει χωρίς να έχει προηγηθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

 

Όπως υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης «η κυβέρνηση πρέπει να δείξει και να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο και η αυτοδιοίκηση να βοηθήσει, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα σηκώνοντας μόνη της, με ελάχιστα μέσα και προσωπικό το ζήτημα της υποδοχής και διαχείρισης των μεταναστευτικών- προσφυγικών ροών, ως ένας κρίκος σε αυτήν την προσπάθεια. Αν δεν συμβεί αυτό, την Τετάρτη, στις 10:30 σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο η ΚΕΔΕ θα εξετάσει τις περαιτέρω κινήσεις της».

_AR_8324

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι αν και η ευαισθησία του αρμόδιου υπουργού είναι αποδεδειγμένη, δεν φτάνει, καθώς είναι ανάγκη, από τη στιγμή που υπάρχουν πλέον κλειστά σύνορα για τους οικονομικούς μετανάστες σε όλη την Ευρώπη, να υπάρξει Εθνικός Σχεδιασμός βάσει των νέων δεδομένων. Η Κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα μας όσον αφορά την υποδοχή, ταυτοποίηση και διαχείριση των προσφύγων και την προώθησή τους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, αλλά και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργεί ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων μεταναστών εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Η επαναπροώθηση των ανθρώπων αυτών στη χώρα από την οποία ήρθαν στην Ελλάδα είναι μονόδρομος και είναι αυτό που συμφωνήθηκε πρόσφατα μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας.

 

«Θέλουμε να υπάρχει σεβασμός στον άνθρωπο αλλά θέλουμε και κοινωνίες να λειτουργούν με ασφάλεια»,πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και συμπλήρωσε ότι οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις δε πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

 

Ο Εθνικός Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, καθώς και η ανάγκη ύπαρξης διακριτών ρόλων μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης θα βρεθούν στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ η οποία πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη στις 10:30 π.μ..

 

Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Μουζάλας συμφώνησε να συσταθεί μια επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου και της ΚΕΔΕ προκειμένου να συμβάλλουν στην επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν.

 

Στη σημερινή συνάντηση εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, συμμετείχαν, οι δήμαρχοι: Αθηναίων Γ. Καμίνης, Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, Αλίμου Α. Κονδύλης, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου και Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος. Επίσης τους δήμους Ρόδου, Σάμου και Κω, εκπροσώπησαν ο Σ. Διακοσταματίου αντιδήμαρχος. Π. Παπαγεωργίου αντιδήμαρχος και Ν. Κανταρτζής δημοτικός σύμβουλος.

_AR_8364

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα