Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, δυναμικά στο χάρτη προσβάσιμου Τουρισμού με 5 “παραλίες για όλους”

Τη σύμβαση για την εγκατάσταση τεσσάρων ολοκληρωμένων μη μόνιμων υποδομών προσβασιμότητας στη θάλασσα και σε τέσσερις ακτές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων υπέγραψε πρόσφατα ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΤΟΒΕΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕΠΕ» Ιγνάτιο Φωτίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικού – Οικονομικού Αναστάσιου Σακελλαρίου.
Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση τεσσάρων μη μόνιμων ενεργειακά αυτόνομων μηχανισμών Seatrac που αποτελούνται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Η αλυσίδα προσβάσιμότητας συμπεριλαμβάνει επίσης μη μόνιμες βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως: αποδυτήρια, ντουζ και χημικές τουαλέτες, ειδικούς διαδρόμους, χώρους σκίασης και προστασίας των λουόμενων, καθώς επίσης, διαμορφωμένες θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.
Οι ολοκληρωμένες υποδομές προσβασιμότητας θα τοποθετηθούν σε παραλίες της Λίμνης Βουλιαγμένης, των Ισθμίων (Κρυφή παραλία), των Αγίων Θεοδώρων και του Σχίνου και στον χώρο κολύμβησης και διασφαλίζουν την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ και άλλων εμποδιζόμενων ατόμων (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λπ.) στη θάλασσα.
“Σε συνεργασία με την ΤΟΒΕΑ, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του ειδικού μηχανισμού, έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν για να αποκτήσουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ (με μόνη χρέωση τα έξοδα αποστολής) το ειδικό χειριστήριο λειτουργίας -το οποίο είναι ίδιο για όλα τα seatrac-, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό επικ. 2610 876 000 είτε μέσω της ιστοσελίδας www.seatrac.gr (στο πεδίο «Εγγραφή», επιλέγοντας το κουτάκι «Θέλω χειριστήριο»)”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης δήλωσε: «Είμαστε από τους πρώτους Δήμους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το 2018, που εγκαταστήσαμε μία μη μόνιμη υποδομή πρόσβασης στη θάλασσα Seatrac με τον συνοδευτικό εξοπλισμό και τις απαραίτητες υποδομές, στην παραλία Νεράιδα Λουτρακίου.
Ο Δήμος μας εισέρχεται δυναμικά στο χάρτη προσβάσιμου Τουρισμού διαθέτοντας πέντε (5) «παραλίες για όλους». Το παραλιακό μας μέτωπο μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για να αναπτυχθεί ο τομέας του προσβάσιμου τουρισμού.
Διασφαλίζουμε έμπρακτα την προσβασιμότητα και την ανεξάρτητη διαβίωση σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, αξιοποιώντας τις εφαρμογές της τεχνολογίας και σχεδιάζοντας παρεμβάσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου για τη διευκόλυνση της ένταξης των ανθρώπων με αναπηρία στον Δήμο μας».
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 238.328,00€ υπάγεται στη Δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών», του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ).
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα