Ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος στην αυτοψία των έργων της Π.Δ.Ε.

«Αίτημα δεκαετιών γίνεται πράξη γιατί υπάρχει καλή συνεργασία»
Στην είσοδο της πόλης στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου και στη γέφυρα του Αλφειού βρέθηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος όπου εκτελούνται έργα αναβάθμισης και αντιπλημμυρικής θωράκισης αντίστοιχα από την ΠΔΕ, το πρωί της Πέμπτης (15/9).
Ο κ. Αντωνακόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για την πορεία και εκτέλεση των έργων που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αλλαγή της εικόνας της πόλης αλλά και τη θωράκισή της από πλημμυρικά φαινόμενα.
Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κι αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο, ο δήμαρχος Πύργου βρέθηκε στην είσοδο της πόλης, όπου δήλωσε:
– «Οι εργασίες αναβάθμισης της εισόδου της πόλης από την Πατρών-Πύργου προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και θα διαρκέσουν ακόμη τρεις εβδομάδες.
Ένα έργο το οποίο ήταν απαραίτητο εδώ και πολλά χρόνια, υλοποιείται πλέον με όλες τις προδιαγραφές κατασκευής δρόμου Εθνικού οδικού δικτύου.
– Παράλληλα γίνονται υποστηρικτικές εργασίες για το φωτισμό και την ανάπλαση πρασίνου, με τις ανάλογες προδιαγραφές, ώστε να μην κινδυνεύει το οδόστρωμα όπως είχε σημειωθεί στο παρελθόν.
Είναι ένα έργο το οποίο διεκδικούσε πάντα η τοπική κοινωνία, η Αυτοδιοίκηση και εμείς στη θητεία μας.
Ήταν ένα αίτημα δεκαετιών και σήμερα γίνεται πράξη γιατί υπάρχει καλή συνεργασία και αντικειμενική κρίση.
Υπάρχει άριστο κλίμα συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και νομίζω ότι όλοι πρέπει να κρίνουμε τα γεγονότα από τα αποτελέσματα, εκτός από τις προθέσεις».
* Για το συγκεκριμένο έργο, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε:
«Η είσοδος της πόλης μας γίνεται πιο όμορφη, βελτιωμένη αισθητικά και πολύ πιο λειτουργική καθώς όλοι γνωρίζαμε ότι το οδόστρωμα είχε υποστεί μεγάλες φθορές και είχε διάφορες διακυμάνσεις λόγω των ριζών από τις δάφνες.
– Σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται και μέσα στην πόλη και έχουν να κάνουν με την βελτίωση του οδικού δικτύου στον οικιστικό ιστό, πολύ σύντομα θα διαθέτουμε πλέον δρόμους που δεν θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.
– Εμείς ως Δήμος, θα συνεχίσουμε και σε συνεργασία με την ΠΔΕ αλλά και με δικά μας έργα τα οποία είτε υλοποιούμε, είτε συμβασιοποιούμε, είτε δημοπρατούμε το επόμενο διάστημα, και θα αλλάξουμε ριζικά την εικόνα των δρόμων του οικιστικού ιστού της πόλης μας».
«Η γέφυρα ενώνει δύο περιοχές».
– Καθοριστικής σημασίας, χαρακτήρισε το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Αλφειού ποταμού για την πρόληψη και αποτροπή βλαβών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, ο κ. Αντωνακόπουλος, καθώς, όπως τόνισε, η γέφυρα ενώνει δύο περιοχές.
– Επίσης ενημέρωσε τον κ. Φαρμάκη για την προγραμματική σύμβαση του Δήμου Πύργου με το ΕΜΠ για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο σχετικά με την εγκατάσταση συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης πλημμυρικών φαινομένων του ποταμού Αφειού και τόνισε ότι απαιτείται συνεργασία των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ για την σωστή σύνδεση των τάφρων των ΤΟΕΒ που απάγουν όμβρια ύδατα προς το ποτάμι.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα