Στο Δημαρχείο Χανίων, ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη

Τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας, υπέρτιμο και έξαρχο Ωκεανίας κ.κ. Μύρωνα υποδέχθηκε στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από μέλη της ομογένειας, βρίσκεται στα Χανιά στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ιερά Μητρόπολη της Ν. Ζηλανδίας, που βρίσκεται στην οδό Χανίων στο Wellington, προς τιμή της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με τον Δήμο του Wellington.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ομογένεια με τον κ.κ. Μύρωνα, να απευθύνει πρόσκληση στον Δήμαρχο Χανίων για να παραβρεθεί στο Εθνικό Συνέδριο Κρητών Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας, που θα διεξαχθεί στο Wellington, τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Δήμαρχος Χανίων καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας και τον ευχαρίστησε «εκ μέρους όλων των Χανιωτών για το σπουδαίο λειτούργημά που διακονεί στη Νέα Ζηλανδία, με ένα τόπο όπου η Ελλάδα, η Κρήτη και ειδικότερα τα Χανιά μοιράζονται μία ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία». Ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της παρουσίας της εκκλησίας για την ομογένεια και τόνισε πως: «ως Δήμος Χανίων τιμούμε και είμαστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες της ομογένειας να διατηρεί τους δεσμούς της με την Ελλάδα».

Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων για τη συνάντηση και τόνισε πως: «οι δεσμοί της Νέας Ζηλανδίας με τα Χανιά και με την Κρήτη είναι δεσμοί αίματος και τα μνήματα των 677 Νεοζηλανδών, Μαορί κατά πλειοψηφία, στρατιωτών που βρίσκονται εδώ στα Χανιά είναι η γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών».

Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι και η φιλοξενία από τον Δήμο Χανίων 25 νέων ομογενών από την Ν. Ζηλανδία, το ερχόμενο Πάσχα αλλά και η σύσφιγξη των σχέσεων των δύο δήμων με την επικοινωνία των δύο δημάρχων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Με το πέρας της επίσκεψης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Μύρωνα την έκδοση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση: Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη». Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης δώρισε στον Δήμαρχο Χανίων το μετάλλιο της Μητρόπολης της Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα