Στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα για τις πολιτικές συνοχής της ΕΕ

Σε δύο εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες για το μέλλον των Πολιτικών Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετά το 2020, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτριος Τσιαντής, στις 31/01/2018.

Ως γνωστό ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Κογκρέσο Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR) συμμετείχε αρχές του μήνα και στην αντίστοιχη εκδήλωση του CEMR στην Ισπανία (Σόρια) για τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης πάνω στο θέμα.

Η στόχευση των εκδηλώσεων ήταν σαφής: Να ληφθούν αποφάσεις από την Ε.Ε. ώστε να εξασφαλιστούν ισχυρές πολιτικές συνοχής σε όλες τις περιφέρειες και περιοχές που είναι αναγκαίο να υπάρξουν.

Προφανώς έρχεται ως αναγκαία μακροπρόθεσμη επενδυτική πολιτική της Ε.Ε. για την επίτευξη του στόχου της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής με βάση τις Συνθήκες για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, η χρήση Πολιτικών Συνοχής θα αποφέρει πρόσθετα οφέλη μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, βιώσιμης ανάπτυξης, σύγχρονων υποδομών και ποιότητα διαβίωσης.

Στις δύο εκδηλώσεις μία της Κ.Ε.Δ.Ε. και μία πανευρωπαϊκή, υπήρξαν παρεμβάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Karl-Heinz Lambertz, του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. Πρέσβη κ. Παπασταύρου, του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Πατούλη, του Επικεφαλή της Ελληνικής Αντ/πίας στην Ε.Ε. των Περιφερειών, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απ., του προϊσταμένου της μονάδας G3 Ελλάδας-Κύπρου για τη Περιφερειακή Πολιτική κ. Sluijters Wiilbrordus, του Εκπροσώπου του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφορικής του ΟΗΕ κ. Φαντούρου Δημ, και των Ευρωβουλευτών κ.κ. Παπαδημούλη, Κεφαλογιάννη και Ανδρουλάκη.

Στην δεύτερη εκδήλωση της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών παρενέβησαν ο Α’ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Α. Costa και πολλοί άλλοι Ευρωβουλευτές.

 

Πηγή Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα