Μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Προέδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων των γυναικών για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου, για μια ισότιμη και δημοκρατική κοινωνία.

Έννοιες και αξίες που στις δύσκολες ημέρες του 21ου αιώνα που μόλις χαράζει, παραμένουν επίκαιρες και εν πολλοίς ανεκπλήρωτες.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η εγγύτερη στην πολίτιδα και τον πολίτη βαθμίδα διακυβέρνησης, αλλά και ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων. Θεωρεί επίσης ότι αποτελεί το καταλληλότερο δυνατό πεδίο για την καταπολέμηση της διαιώνισης και αναπαραγωγής των ανισοτήτων, την άρση των στερεοτυπικών έμφυλων αντιλήψεων και την προώθηση μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτής της αρχής, η ΚΕΔΕ από τον Απρίλιο του 2013 σύστησε το Γραφείο Δικτύωσης – Προώθησης της Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ενώ τον Νοέμβριο του 2015 ενεργοποίησε εκ νέου, την Επιτροπή Ισότητας, με σκοπό να προωθηθούν και να επιλυθούν τα ζητήματα φύλου που εντοπίζονται στις τοπικές κοινωνίες, να προωθηθούν πολιτικές ισότητας που θα συμβάλλουν στη στήριξη της γυναίκας στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, στην εργασία, στην κοινωνία, στη συμμετοχή της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

 

Τέλος, με αφορμή την 8η Μαρτίου απευθύνω πρόσκληση πρωτίστως προς όλες τις αιρετές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο αιρετών γυναικών που θα πραγματοποιηθεί 1-2 Απριλίου 2016 στην Καβάλα, όπου και αναμένεται να υπογραφεί η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα και από τους υπόλοιπους 159 Δήμους της χώρας, που δεν την έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα