Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος ο καθαρισμός του δάσους Θεόκλητου

Με μαζική συμμετοχή ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/6 η ενταγμένη στην «3η Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2017» δράση καθαρισμού του Δάσους Θεόκλητου.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και με τη συνδρομή του φυσιολατρικού συλλόγου «Βριλησσός, του «Βράχου Βριλησσού», του 4ου συστήματος Προσκόπων Βριλησσίων και ενεργών δημοτών και παιδιών, καθάρισαν αλλά και απόλαυσαν την ημιορεινή πευκόφυτη περιοχή. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ανανέωσαν τη δέσμευσή τους για από κοινού με όλες τις τοπικές εθελοντικές δυνάμεις πλαισίωση της πυρασφάλεια της δασικής περιοχής.

Ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης με αφορμή την πραγματοποίηση της δράσης, η οποία είχε αναβληθεί προ δεκαπενθημέρου λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, τόνισε ότι σημασία έχει η διάρκεια και η επιμονή στην καλή και αποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών θεμάτων περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του ΣΠΑΠ για τη συνεργασία, καθώς και κάθε φορέα και δημότη για τη συμμετοχή του και ζήτησε τη συνδρομή όλων των πολιτών στα θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και ιδιαίτερα στην πυροφύλαξη του Δάσους Θεόκλητου.

Στη δράση συμμετείχαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Φυκίρης, Φ. Μάρα, Κ. Χρυσοπούλου και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσης Σιώμος.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα