Με επιτυχία οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού – Π. Σημανδηράκης: Χωροθετούμε νέα μαρίνα στον αστικό ιστό της πόλης

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και παρουσία εκπροσώπων από διάφορους φορείς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27/09/2022, η μεγάλη γιορτή του Δήμου Χανίων για τον Τουρισμό, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης και στην πλατεία Κατεχάκη στο Ενετικό λιμάνι Χανίων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Στο πρώτο σκέλος της βραδιάς, πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τον Τουρισμό στα Χανιά, με έναν κύκλο ομιλιών από τον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κ. Κώτσογλου, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Χανίων, Ν. Ψαρουδάκη τον Κοσμήτορα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κ.Α. Ουγγρίνη, και τους Καθηγητές του Πολυτεχνείου, Α. Βαζάκα και Α. Κωτσάκη.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου, ενώ τόνισε πως τα επόμενα τρία χρόνια οι δημότες θα δουν την πόλη να αλλάζει, «με έργα και παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα 180 εκατομμύρια ευρώ, έχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και ξεκινούν άμεσα». Ο κ. Σημανδηράκης ανέλυσε το επενδυτικό πλάνο του Δήμου Χανίων στις δημόσιες υποδομές, με τις παρεμβάσεις να ξεκινούν σχεδόν ταυτόχρονα σε τρεις άξονες: το παραλιακό μέτωπο από την Αγία Κυριακή έως τους Αγ. Αποστόλους, το αστικό κέντρο της πόλης με εργασίες σε κεντρικές οδούς, πλατείες και πεζοδρόμια και σε όλες τις περιαστικές περιοχές.

Σημανδηράκης: Χωροθετούμε τη νέα μαρίνα του Δήμου Χανίων

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων από το βήμα του Forum προέβη στην ανακοίνωση για την πρόταση χωροθέτησης νέας μαρίνας στον Δήμο Χανίων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Σημανδηράκης «πρόκειται για μια επένδυση, την οποία δουλεύουμε αθόρυβα τα τελευταία δύο χρόνια και ήδη έχουμε λάβει τις δύο πρώτες εγκρίσεις: την έρευνα εναλίων που έδειξε ότι το σημείο δεν έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον και την ακτομηχανική, που υποδεικνύει ότι τα βυθομετρικά χαρακτηριστικά του επιτρέπουν τη δημιουργία της μαρίνας». Όπως σημείωσε κλείνοντας ο Δήμαρχος Χανίων, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης παρουσίασε στην ομιλία του όλα τα βήματα που έχουν γίνει από τη μεριά της υπηρεσίας του Δήμου για την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, μέσα από καίριες παρεμβάσεις καθώς και με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και εργαλείων τόσο στην προώθηση όσο και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Μάλιστα, ο κ. Ψαρουδάκης παρουσίασε και τους στόχους και το όραμα για την επόμενη περίοδο, ενώ προβλήθηκε και ένα συνοπτικό βίντεο από διάφορες γωνιές του Δήμου το οποίο αποτελεί μέρος της νέας καμπάνιας επικοινωνίας.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, ακολούθησε επίσημο παραδοσιακό γεύμα για τους παρευρισκόμενους στην πλατεία Κατεχάκη, εκεί όπου έσμιξαν όλοι οι παραδοσιακοί σύλλογοι της πόλης που συμμετείχαν στην Παραδοσιακή Στράτα που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων φέτος το καλοκαίρι. Ο Δήμαρχος Χανίων, στη συνέχεια βράβευσε όλους τους συλλόγους με τιμητική πλακέτα ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή τους.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα