Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνική Γλώσσας και Παιδείας στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρη Πλευράκη

photo 21.3

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης την Παρασκευή 18 Μαρτίου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού  Δημήτρη Πλευράκη και τον εμπειρογνώμονα επί των πολιτιστικών θεμάτων, πρεσβευτή του υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρη Τζανάκη, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας στις 20 Μαΐου, μία πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και της ΚΕΔΕ που στοχεύει στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.

Ο κ. Πατούλης  υπογράμμισε τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και επισήμανε την ανάγκη να προβληθούν οι σχετικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του εορτασμού, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας πως αποτελεί καθήκον για όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια  που αναδεικνύει, όπως ανέφερε, την ανεκτίμητη προσφορά του ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό.

 

 

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Πλευράκης όσο και ο κ. Τζανάκης επισήμαναν στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι είναι δεδομένη η στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών σε δράσεις που έχουν στόχο την προβολή του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.

Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι κοινών δράσεων με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και συζητήθηκαν ζητήματα αδελφοποιήσεων και δημιουργίας διεθνών δικτύων πολιτισμού.

Σε δηλώσεις τους ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση. Συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για τις δράσεις που θα γίνουν με αφορμή την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας στις 20 Μαΐου, μία κορυφαία πρωτοβουλία που η ΚΕΔΕ αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, καθώς είναι χρέος μας να συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, στη διάδοση των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα