Επιτυχημένη εκδήλωση για την ιστορία και την παράδοση του Νεοχωρίου από την ΚΕΔΩ Ωρωπού

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού εγκαινιάζοντας την ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων και συνεργιών με αντίστοιχες Κοινωφελείς Επιχειρήσεις άλλων δήμων της Ελληνικής περιφέρειας, Πολιτιστικών Συλλόγων, φορέων και δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα πλαίσια της εκδρομής του ΚΑΠΗ Καλάμου στη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα απηύθυνε πρόταση προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου για τη διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης των παραδόσεων, εθίμων και της ιστορίας του Νεοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής, την οποία με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκαν.

Έτσι την  Τρίτη 9 Μαίου  στο ξενοδοχείο ΝΕΒΡΟΣ με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γ. Καραντώνης και οι συνεργάτες του μέλη του Δ.Σ. Χρήστος Γώγουλος και Ξένια Κουτρουμάνου παρουσίασαν σπάνιο αρχειακό υλικό σε εικόνες και κινηματογραφικές λήψεις, διένειμαν συλλογή από κάλαντα της περιοχής και ανέπτυξαν την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής, τις δράσεις του συλλόγου και τη συνδρομή του στην ανάπτυξη της περιοχής και ιδίως τις εκπαιδευτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά της περιοχής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση με τα μέλη του ΚΑΠΗ Καλάμου, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τη παρουσίαση, ανταλλαγή δώρων, εκ μέρους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ωρωπού και του συλλόγου και την υπόσχεσή του  να διοργανώσει παρόμοια παρουσίαση για τους δημότες του Ωρωπού.

Να σημειώσουμε τέλος την ευγενική χορηγία του συντοπίτη μας σημαντικού ιστορικού συγγραφέα Ιωάννη Οδ. Γκικάκη, ο οποίος παραχώρησε αντίτυπα του τελευταίου του βιβλίου «Η Παλιγγενεσία του 1829…αι έσχαται μάχαι σε Αττικήν Βοιωτίαν και Εύβοιαν και ενθάδε ες Ωρωπόν» που δόθηκαν με ιδιόχειρη αφιέρωση για τη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου.

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα