Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στο ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων

Άλλη μια δράση του Κε.Π. Υγείας Ωρωπού πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 14 Μαϊου στο Κ.Α.Π.Η. των Νέων Παλατίων από την Ογκολόγο & Ειδική στις παθήσεις μαστού  Ελευθερία  Ιγνατιάδου, σε συνεργασία με την Ένωση Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού.
Οι εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας και η έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο και τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού έχουν συμβάλει καταλυτικά ώστε η θεραπεία αυτής της μορφής καρκίνου να είναι σήμερα πιο αποτελεσματική. Οι δείκτες επιβίωσης έχουν αυξηθεί, ενώ ο αριθμός των θανάτων μειώνεται σταθερά χρόνο με το χρόνο, κυρίως χάρη στον έγκαιρο εντοπισμό, την εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε ασθενή αλλά και τη βαθύτερη κατανόηση της ίδιας της νόσου.
Η κ. Ιγνατιάδου, Επιμελήτρια της Μονάδας Μαστού στο ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ, παρουσίασε τις μορφές ευρημάτων που παρουσιάζονται στα διάφορα σημεία του μαστού και των περιμετρικών αδένων, τις μεθόδους ελέγχου και λήψης υλικού προς βιοψία, και υπέδειξε τρόπους προσωπικής αυτοεξέτασης, τονίζοντας ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ισοδυναμεί με ίαση. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα είδη των διαγνωστικών εξετάσεων, οι προσαρμοσμένες σε κάθε ασθενή θεραπείες, και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογική ισορροπία της πιθανής ασθενούς, η οποία δε θα πρέπει να ατενίζει τη ζωή της με φόβο, αλλά με δύναμη και αισιοδοξία διότι οι πιθανότητες ολοκληρωτικής θεραπείας της είναι όλο και μεγαλύτερες, ανάλογα με το στάδιο κατά το οποίο εντοπιστεί το πρόβλημα.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα