Η ΚΕΔΕ θα προμηθεύσει με 1000 strep test για τον εντοπισμό στρεπτόκοκου, δημοτικά Κέντρα Υγείας και Ιατρεία

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της πρόληψης και της προστασίας της υγείας των πολιτών»

 

Σε μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς προχωρά η ΚΕΔΕ, η οποία θα προμηθεύσει χίλια (1000) DyonStrepA  (strep test) για τον εντοπισμό του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α, δωρεά της εταιρείας DYONMED, σε 26 σημεία ιατρικών υπηρεσιών σε νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους.

Χρονικά η πρωτοβουλία συνδυάζεται με την έξαρση λοιμώξεων, και στοχευμένα  θα δοθούν πρώτιστα σε σημεία όπου υπάρχει παιδιατρική εφαρμογή και ανάγκη .

Ειδικότερα, τα strep test θα δοθούν σε Κέντρα Υγείας και Δημοτικά Ιατρεία, με προτεραιότητα στα παιδιατρικά τμήματα, σε περιοχές όπου υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση και εφαρμογή αυτής της τόσο απλής αλλά και τόσο σημαντικής εξέτασης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία είναι καθήκον μας να δώσουμε σε συμπολίτες μας που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις δομές υγείας, τη δυνατότητα να εξετασθούν εύκολα και γρήγορα.

 

Όλοι οι Διεθνείς και τοπικοί Ιατρικοί φορείς αλλά και Επιστημονικές Ενώσεις θεωρούν απαραίτητη την εφαρμογή του Strep Test  για την μεγιστοποίηση της θεραπευτικής στις λοιμώξεις ανωτέρου αναπνευστικού .

Ελπίζουμε η χρήση του streptest να εισέλθει στην καθημερινότητα του Έλληνα γιατρού και πρώτιστα παιδιάτρου στοχεύοντας τόσο στην μεγιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος όσο και στην μείωση της λήψης λανθασμένης αντιβιοτικής αγωγής. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της πρόληψης και της προστασίας της υγείας των πολιτών».

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα