Η εθνική συνεννόηση και συνεργασία απαιτεί πρόσωπα με αξιοπιστία και αντικειμενικότητα. Να αντικατασταθεί άμεσα ο κ. Γ. Μπαλάφας από συντονιστής της συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δεν εμπιστευόμαστε τους υβριστές των Δημάρχων

H Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι θα συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις της στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, γιατί θεωρεί ότι αποτελεί πρώτα και πάνω από όλα ανθρωπιστικό πρόβλημα. Σε αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας περίσταση , απαιτείται από όλους υπευθυνότητα, αξιοπιστία και σοβαρότητα.

 

Όμως η συμμετοχή στη διαχείριση αυτού του εθνικού προβλήματος, προϋποθέτει ειλικρινή διάλογο και συνεργασία με την Κυβέρνηση και με τα αρμόδια στελέχη της. Απαιτεί πρόσωπα με αποδεδειγμένες ικανότητες, εμπειρία κι αξιοπιστία.

 

Ο κ. Γιώργος Μπαλάφας, που ορίστηκε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ως το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος για να έρχεται σε επαφή και συνεννόηση με τους Δημάρχους όλης της χώρας, προκειμένου να γίνεται ο αναγκαίος συντονισμός των δράσεων για τη διαχείριση του προσφυγικού, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο που του ανατέθηκε.

 

Δυστυχώς είναι ένα άπειρο κομματικό στέλεχος, χωρίς γνώσεις κι εμπειρία πάνω σε αυτό το αντικείμενο, ενώ επιπλέον κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε αρθρογραφήσει σε γνωστή ιστοσελίδα ενός συγκεκριμένου κομματικού χώρου, χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Δημάρχων.

 

Ο κ. Γ. Μπαλάφας, με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα ecoleft.gr http://www.ecoleft.gr/2015/05/19/οι-δήμαρχοι-χαρχούδες/ , τον Μάιο του 2015, χαρακτήριζε «χαρχούδες» τους Δημάρχους εκείνους ( δηλ. την συντριπτική πλειοψηφία) που είχαν αρνηθεί να δώσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην τότε Κυβέρνηση, για να στηρίξει την αδιέξοδη κι αναποτελεσματική όπως αποδείχθηκε διαπραγμάτευση της..

 

Το «Δήμαρχοι χαρχούδες» ασφαλώς και δεν ήταν ο μόνος μειωτικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε το εν λόγω κομματικό στέλεχος στο συγκεκριμένο άρθρο. Μιλούσε τότε για Δημάρχους που « ήταν σούζα» στις προηγούμενες κυβερνήσεις , για Δημάρχους «που έφαγαν αμάσητα τα μνημόνια», καθώς και για Δημάρχους που συμπεριφέρονται σαν κομματάρχες.

 

Είναι προφανές ότι από τον Μάιο του 2015 μέχρι σήμερα οι απόψεις του κ. Μπαλάφα για τους Δημάρχους δεν έχουν αλλάξει. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος και συνεργασία μεταξύ Δήμων και ενός προσώπου που υβρίζει και χρησιμοποιεί μειωτικούς χαρακτηρισμούς, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

 

Η αντικατάσταση του κ. Γ. Μπαλάφα , που εν τω μεταξύ «έχει καταπιεί αμάσητο» το τρίτο κι επαχθέστερο μνημόνιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το κόμμα που υποστηρίζει , είναι μονόδρομος για την Κυβέρνηση.

 

Αν πραγματικά επιθυμεί τη συνεργασία με τους Δήμους, οφείλει να ορίσει ως συντονιστή ένα πρόσωπο που δεν θα υβρίζει τους Δημάρχους και θα διαθέτει γνώσεις κι εμπειρία στο προσφυγικό ζήτημα. Γιατί αυτοδιοικητική εμπειρία είναι σίγουρο ότι δεν διαθέτει. 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα