Γ. Πατούλης: Η ΚΕΔΕ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα κατά της φυματίωσης. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Φυματίωσης στις 24 Μαρτίου 2016, η ΚΕΔΕ στηρίζει και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τη συλλογική προσπάθεια για την ενημέρωση, πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του σε όλους τους Δημάρχους της χώρας ζητά να στηρίξουν το αίτημα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, να φωταγωγηθούν όλα τα Δημοτικά Μέγαρα της χώρας την Πέμπτη 24 Μαρτίου, σε μία συμβολική κίνηση υποστήριξης της επιστημονικής προσπάθειας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η φυματίωση είναι μία ασθένεια με ιστορία αλλά ταυτόχρονα και πολύ επίκαιρη. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις συνεχείς γεωπολιτικές μεταβολές είναι βασικοί παράγοντες εξάπλωσης της νόσου, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη να συμπορευθούμε, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Επιστημονική Κοινότητα στην κοινή προσπάθεια για την πρόληψη και αποτελεσματική θεραπεία της νόσου.

Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει, με πρωτοβουλίες και δράσεις, να παραμένει στην «πρώτη γραμμή» για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα