Η δράση «Καθαρή Εβδομάδα» εξαπλώνεται στην Ελλάδα για το μεγάλο Ευχαριστώ προς όλους τους ανθρώπους της Καθαριότητας

«Καθαρή Εβδομάδα», η πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με την Kärcher Ελλάδος, ξεκίνησε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, με στόχο να ευχαριστήσει όλους όσους συμβάλλουν καθημερινά στο να φροντίζουν οι πόλεις μας να είναι καθαρές. Μια δράση αναγνώρισης προς όλους τους καθημερινούς ήρωες της καθαριότητας, λέγοντας τους ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που διατηρούν τα πάρκα, τις πλατείες, τους δρόμους και κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου καθαρό και φιλικό προς τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε σχετικά: «Η Καθαρή Εβδομάδα, η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με τη πολύτιμη συμβολή της Kärcher, έρχεται για 2η συνεχόμενη χρονιά να τιμήσει τους ανθρώπους των Δήμων, που είναι κάθε μέρα εκεί, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και φροντίζουν για τις καθαρές πόλεις μας.

Η κίτρινη καρδιά ανάβει σε όλη την Ελλάδα και σηματοδοτεί την ευγνωμοσύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας προς το έργο των υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας».

Η Kärcher Greece, ως ο απόλυτος ειδικός σε συστήματα καθαρισμού εδώ και 30 χρόνια, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στέκεται αρωγός στη δράση και την πρωτοβουλία «Καθαρή Εβδομάδα» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος προβάλλοντας το κοινωνικό της προφίλ και την ευαισθητοποίησή της σε δράσεις κοινής ωφέλειας.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η κίτρινη καρδιά φώτισε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και αποτέλεσε την αφετηρία της «Καθαρής Εβδομάδας», με στόχο να συγκεντρώσει και φέτος το μεγαλύτερο αριθμό «ευχαριστώ» προς τους εργαζομένους της Καθαριότητας. Στην πρώτη φωταγώγηση, το έναυσμα έδωσαν ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος  Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών ΚΕΔΕ & Μέλος ΔΣ, ο κ. Πάνος Ρέππας Αντιδημάρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δήμου Πειραιά και η κ. Δώρα Λυκάκη, Marketing Director της Kärcher Ελλάδος.

Το ταξίδι της κίτρινης καρδιάς συνεχίστηκε στη Βόρεια Ελλάδα, με τη δεύτερη κίτρινη καρδιά να φωτίζει την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, Δημάρχου Θεσσαλονίκης, του κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, Α’ Αντιπροέδρου ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης, του κ.Γιώργου Καπουτζίδη, που για δεύτερη χρονιά υποστηρίζει τη δράση και των κ.Λάζαρου Φραντζή Διευθύντος Συμβούλου Karcher Ελλάδος και κ. Δώρας Λυκάκη, Marketing Director της Kärcher Ελλάδος, η κίτρινη καρδιά φώτισε τη λεωφόρο Νίκης επί της Πλατείας, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα αλλά και τα «ευχαριστώ» των περαστικών.

Η τρίτη κίτρινη καρδιά ταξίδεψε ως τις Σέρρες και την Πλατεία Κρονίου, όπου παρουσία του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, Δημάρχου Σερρών, του κ. Παναγιώτη Καρακολίδη Αντιδημάρχου Καθαριότητας, του Γιώργου Καπουτζίδη και της ομάδας της Kärcher, «έλουσε» με κίτρινο χρώμα τις καρδιές και τα πρόσωπα όσων παρευρέθηκαν στο σημείο, ενώ το Δημαρχείο Σερρών θα φωτιστεί με κίτρινο χρώμα καθόλη τη διάρκεια της δράσης «Καθαρή Εβδομάδα».

Σε όλη τη χώρα, Δήμοι θα φωταγωγήσουν εμβληματικά σημεία της κάθε πόλης, λέγοντας το δικό τους συμβολικό «Ευχαριστώ», όπως ο Δήμος Αθηναίων στις 30 Νοεμβρίου με τη φωταγώγηση με κίτρινο χρώμα στο σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας.

Η ενέργεια καταγράφεται και στο site «katharievdomada.gr» , αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, www.kede.gr, όπου καθένας μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά, ενώ όλες οι παράλληλες δράσεις που υποστηρίζουν την ενέργεια αποτυπώνονται στο διαδραστικό χάρτη.

Η «Καθαρή Εβδομάδα» έχει διάρκεια από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, με στόχο να καθιερώσει έναν ετήσιο θεσμό που αναδεικνύει την ενσυναίσθηση και τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα