Γραφείο Προέδρου: Καταδικάζουμε τις “μεθοδεύσεις Δούρου” για την Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα απορρίμματα στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής

Τέτοιες διαδικασίες ευτελίζουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης ο οποίος αποτελεί βάση ελπίδας

Οι μεθοδεύσεις που ακολούθησε η κυρία Δούρου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να εγκριθεί η Δεύτερη Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής, είναι καταδικαστέες.

Τέτοιου είδους διαδικασίες ευτελίζουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης ο οποίος αποτελεί βάση ελπίδας για τους πολίτες της χώρας μας.

Κάτω από εντελώς αντιδημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς να γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση και ψηφοφορία ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου επιχείρησε να περάσει την Αναθεώρηση του ΠΕΔΣΑ.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, στα 2,5 χρόνια θητείας της αντί να κάνει ουσιαστικά βήματα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αφορούν στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, επιχείρησε για άλλη μια φορά, χωρίς διάλογο και διαβούλευση, αλλά με διαδικασίες εξπρές να περάσει κρυφά αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή μεθόδευση που επιχειρεί η κ. Δούρου στο θέμα του περιφερειακού σχεδιασμού και στη διαχείριση των απορριμμάτων.  Το καλοκαίρι  προσπάθησε  και πάλι με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ να μεταφέρει «νύχτα» αρμοδιότητες του στην Περιφέρεια Αττικής, αφήνοντας  έξω από τη διαδικασία αποφάσεων  το Πρώτο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Ρ. Δούρου με τις επιλογές της αυτές εκτίθεται η ίδια και εκθέτει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αφορούν τόσο στη διαχείριση, όσο και στο σχεδιασμό για τα απορρίμματα της Αττικής, τότε να παραιτηθεί και να αναλάβει ο Πρώτος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρει λύσεις στο πρόβλημα.

Είναι  άμεση ανάγκη να λυθεί ο γόρδιος δεσμός που έχει δημιουργηθεί και προκαλεί σημαντικά προβλήματα  στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Είναι ανάγκη ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης να περιφρουρηθεί και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται σε σοβαρά θέματα όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων να είναι αποτέλεσμα  δημοκρατικών και νόμιμων διαδικασιών.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα